وي افزود: ابوريحان بيروني را استاد جاويد ناميدهاند و شايسته است که استاد جاويد آرامگاهي در خور و شايسته نام و مقام و منزلت خود داشته باشد.
وي تصريح کرد: درست است که ميراث فرهنگي ما بيش از آنکه در آثار و بناهاي تاريخي خلاصه شود به شأن و شخصيت بزرگان تاريخ ما و آيينهاي پاک به جامانده از پيشينيان مربوط ميشود اما بيشک رسيدگي به بناهاي تاريخي، حفظ و نگهداري و ساماندهي وضعيت فعلي آنها نوعي ارج نهادن به صاحبان آن آثار است.
بقايي تأکيد کرد: نقش ايران و ايرانيان در ساختن تاريخ تمدن جهان بر هيچ کسي پوشيده نيست و سازمان ميراث فرهنگي بر خود لازم ميداند نشانهها و نمادهاي تاريخي ملموس اين نقش را زنده نگاه دارد و حفظ کند.
معاون رييس جمهور با اشاره به واقع شدن مکان در گذشت ابوريحان بيروني در کشور افغانستان تصريح کرد: قرابتها و مشترکات فراوان فرهنگي دو کشور ايران و افغانستان، وضعيت فعلي کشور همسايه از نظر سياسي و اقتصادي و توجه به اين نکته که ابوريحان بيروني يک دانشمند ايراني است. وظيفه ما را در نکوداشت وي بيش از پيش نمايان ميسازد.
اين مقام مسئول اضافه کرد: برهمين اساس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به عنوان متولي بخش ميراث فرهنگي و تاريخي اين مرز و بوم در خصوص ساخت يک مقبره و بناي يادمان مناسب و شايسته براي ابوريحان بيروني اعلام آمادگي ميکند.
ابوريحان محمد بن احمد بيرونيزاده 14 شهريور خورشيدي در خوارزم و بسياري از منابع در گذشت او را در 22 آذر 427 در غزنين و برخي منابع مصادف با 26 آذر اعلام کردهاند. وي دانشمند بزرگ و رياضيدان، ستارهشناس و تاريخ نگار ايراني سده چهارم و پنجم هجري است و برخي پژوهندگان او را از بزرگترين فيلسوفان مشرق زمين ميدانند.
دانشنامه علوم چاپ مسکو ابوريحان را دانشمند همه قرون و اعصار خوانده است و در بسياري از کشورها نام بيروني را بر دانشگاهها، دانشکدهها و تالار کتابخانهها نهاده و لقب « استاد جاويد» به او دادهاند.
بيروني کتب و رسالات بسياري را که شمار آن به بيش از 120 جلد ميرسد در زمينههاي علم هيأت، نجوم، فيزيک، حکمت، دستگاههاي علمي، گاهشماري، ادبيات و مذهب تأليف کرده است.
111/
انتهای پیام/