پايش تغييرات ساختاري آثار سنگي پاسارگاد

به گزارش ميراث آريا (chtn) کارشناس ارشد مرمت آثار تاريخي در اين نشست، پايش تغييرات ساختاري آثار سنگي محوطه‌ ميراث جهاني پاسارگاد با استفاده از پيچ حسي را عنوان پروژه خود عنوان کرد.
زهره ساريخاني در ادامه خاطر نشان کرد: در اين پژوهش براي سنجش عوامل مؤثر در فرسايش سطوح سنگي محوطه‌هاي تاريخي، سيستمي طراحي شد که اساس آن سنجش تغييرات مقاومت الکتريکي سنگ در نتيجه فرسايش محيطي بوده است.

وي با اشاره به استفاده از يک نمونه پيچ حسي از جنس فولاد بيان داشت: پيچ حسي ابزاري است که به طور غيرمستقيم مقاومت الکتريکي را اندازه‌گيري مي‌کند و به تغييرات صورت گرفته در جذب رطوبت مواد واکنش نشان مي‌دهد.

وي با اشاره به بادوام بودن اين ابزار اظهار داشت: سيستم طراحي شده دربرگيرنده يک مدار الکتريکي براي برقراري جريان ميان منبع و نمونه سنگ مورد مطالعه است.

به گفته اين کارشناس ارشد مرمت آثار و اشياي تاريخي؛ نمونه سنگ‌هايي از محوطه‌ در محيط آزمايشگاه در برابر شرايط شبيه‌سازي شده‌ فرسايش ناشي از يخبندان و آلاينده‌هاي گازي اکسيد گوگرد قرار گرفتند.

وي اضافه کرد: در فواصل ميان چرخه‌هاي فرسايش، مقاومت الکتريکي خروجي پيچ‌ها مرتباً اندازه‌گيري و براساس آن نمودار تغيير در ميزان مقاومت بر حسب زمان تهيه شد.

ساريخاني از نتايج اين ارزيابي را داشتن ارتباط مستقيم افزايش مقاومت سنگ با پيشرفت روند فرسودگي و افزايش تخلخل عنوان کرد و گفـت: در اين زمينه با استفاده از نمودار‌هاي بدست‌آمده از تغييرات مقاومت سنگ، با پيشرفت روند فرسودگي و افزايش تخلخل عنوان کرد و گفت: در اين زمينه با استفاده از نمودارهاي بدست آمده از تغييرات مقاومت سنگ در طول زمان، معادلاتي از درجه دوم براي توضيح رفتار سنگ طي روند تخريب استخراج شد که مي‌تواند در انجام تحليل‌هاي علمي حفاظت مورد استفده قرار گيرد./119

انتهای پیام/

کد خبر 1388092414