کليساي کاتوليک هاي تبريز، از نمونه هاي منحصر به فرد معماري ارامنه است

به گزارش ميراث آرياchtn)) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي،
تراب محمدي با اشاره به فرارسيدن دهمين سالروز ثبت بناي کليساي کاتوليک هاي تبريز که در خيابان ميار ميار تبريز واقع شده، آثار تاريخي مربوط به اديان مختلف را از جمله آثار مهم هر منطقه اي معرفي کرد.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي افزود: شهر تبريز به دليل موقعيت تاريخي و مکاني خود، پذيراي هموطنان مسيحي است و کليساهاي زيبا و متخلف شهر گوياي رابطه خوب و احترام متقابل اديان در شهر است
به گفته وي، کليساي کاتوليک هاي تبريز در سال 1912 ميلادي 1291 هجري شمسي به اتمام رسيده و بزرگترين کليساي ايران بشمار مي رود. نماي اين کليسا آجري است. طول کليسا 30 متر و عرض آن 15 متر و ارتفاعي معادل 12 متر دارد. در ورودي به دهليز کوچکي باز مي شود که در صحن کليسا در مقابل آن قرار گرفته است و در طرفين آن راه پله هاي تنگ و باريکي وجود دارد که به بالکن کوچکي که محل استقرار گروه کر کليساست، منتهي مي شود. برج ناقوس کليسا در بالاي اين بالکن واقع شده است. تالار اجتماعات کليسا مستطيلي شکل است و داراي چهارده ستون سفيد رنگ مستقر در دو رديف که همه ستونها داراي سرستونها زيبايي است.

محمدي افزود: اين کليسا که در سال 1378 با شماره 2513 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده، تحت نظارت مسيحيان کاتوليک است.

دبير کارگروه ميراث فرهنگي و گردشگري استان در مورد ويژگي هاي اين بنا گفت: مراسم بزرگ ملي و مذهبي کاتوليک ها اعم از اعياد و جشنها و مجالس ديني در کليساها برگزار مي شود. در بالاي در ورودي کليسا گچبري زيباي حضرت مريم را در وسط ده فرشته مقدس نشان ميدهد. طرح اين اثر هنري در سال 1923 ميلادي – 1302 ه.ش به وسيله فرانس کوردون فرانسوي تهيه گرديده است. همچنين محراب کليسا با کف آن همسطح است، در ديوارهاي محراب تزئينات چوبي نصب شده است.

انتهای پیام/

کد خبر 1388092433