حميد حلاج مقدم با اشاره به اين که از مرداد ماه کار لايروبي اين قنات شروع شده است و هنوز ادامه دارد، افزود: با لايروبي انجام شده ميزان آبدهي آن دو ليتر در ثانيه است که پس از انجام کامل کار به چهار ليتر در ثانيه خواهد رسيد.
وي اعتبار اختصاص يافته به اين منظور را 130 ميليون ريال اعلام کرد و ادامه داد: با جاري شدن آب در قنات اکبريه اراضي و درختان باغ اکبريه با آب اين قنات آبياري ميشوند.
به گفته حلاج مقدم، تمام قناتهاي استان تاريخي است زيرا قدمت آنها به سالهاي دور و حتي پيش از اسلام بر ميگردد.
اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي استان خراسان جنوبي قناتهاي ثبت شده در فهرست آثار ملي استان را در دو رشته قنات اکبريه و رحيم آباد عنوان کرد و گفت: ثبت اين دو قنات هم به دليل ثبت باغهاي اکبريه و رحيم آباد در فهرست آثار ملي است و چون پرونده باغ اکبريه براي ثبت در فهرست آثار جهاني قرار است به يونسکو ارائه شود لايروبي و بازسازي قنات اکبريه در دستور کار سازمان ميراث فرهنگي قرار گرفت.
وي به امضاي تفاهمنامهاي بين سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور و وزارت جهاد کشاورزي براي انجام فعاليتهاي پژوهشي و مستند سازي قناتهاي ايران اشاره کرد و افزود: با استناد به اين تفاهم نامه پس از اقدامات پژوهشي و مستند سازي قناتها به ثبت آثار ملي و جهاني قناتهاي تاريخي ايران ، سازههاي مرتبط با اين قناتها همانند سدهاي تاريخي، آسيابها و ... هم مورد توجه قرار ميگيرد و در فهرست آثار ملي و جهاني به ثبت ميرسد./117
انتهای پیام/