معصومه يوسفي در ادامه خاطر نشان کرد:با شناخت طلا، هنرمندان به دنبال دستيابي به روشهايي براي استفاده از اين فلز زيبا و با ارزش براي خلق آثار هنري خود بودند که يکي از اين شيوههاي کهن، طلاکاري به روش ملغمه است.
وي اضافه کرد:در طلا کاري به روش ملغمه پس از ترکيب طلا و جيوه با يکديگر آلياژي ساخته ميشود که براي تزيين نقوش و سطوح فلزي به کار ميرود.
به گفته اين کارشناس ارشد مرمت اشياي تاريخي؛ در اين تحقيق سعي شده که فن طلاکاري جيوهاي با توجه به اطلاعات اندک موجود، بازيابي شده و نتيجه کار و تلفيقي از کارهاي عملي و دانشهاي علمي از هر دو زاويه مورد بررسي قرار گيرد.
وي با بيان اين که در ابتدا به پيشينه استفاده از اين روش اشاره شده بيان داشت: سپس به جمعآوري اطلاعات در مورد روش استفاده از ملغمه و شيوه اجراي طلاکاري جيوهاي بر اساس منابع مکتوب و متون قديمي پرداخته شد.
وي با اشاره به اجراي طلاکاري به روش ملغمه با توجه به يافتهها و اطلاعات فني به صورت علمي بر روي فلز مس و نقره افزود: نمونههاي ساخته شده با يک نمونه قديمي به عنوان شاهد مورد مقايسه قرار گرفت.
يوسفي در پايان يادآور شد: سپس نتايج به دست آمده با نتايج به دست آمده از نمونه قديمي مقايسه و نتيجهگيري نهايي بدست آمد./119
انتهای پیام/