برزين با اشاره به محورهاي اصلي هفته فرهنگي ايران يعني موسيقي اقوام ايراني ، نمايشگاه عکس جاذبه هاي گردشگري، آئين هاي شب يلدا و شاهنامه خواني که با استقبال شايان توجهي از سوي شهروندان بلاروسي مواجه شدند افزود: سرزمين من ايران، مهد اديان توحيدي، مهرورزي و صلح طلبي بوده و مظاهر اين مواهب اکنون در فرهنگ گذشته و اکنون ما به خوبي نمايان است. ما مي دانيم که ملت بلارو س با انديشه هاي متفکران و ادباي ايراني همچون خيام و حافظ آشنايند. مردم ايران نيز مي دانند که بلاروس سرزمين هنر ،موسيقي و ادبيات بوده و شعراي بزرگي چون «ياکوبا کولاس» در دامان همين فرهنگ پرورش يافته اند.
وي در معرفي يلدا به عنون يکي از آيينهاي کهن ايران گفت: يلدا در فرهنگ مشرق زمين به استقبال نور رفتن بوده و به طولاني ترين شب در فصل زمستان اطلاق مي شود . پارسيان بر اين باورند وقتي اين شب با همه آئين هايش به صبح رسد، خورشيد رخ نمايانده و زمين را آباداني و عمران فرا مي گيرد. به تعبري ديگريلدا در افسانه ها و اسطوره هاي ايراني حديث ميلاد خورشيد است که هر سال در شب اول زمستان با شکوه تمام در همه مناطق ايران برگزار مي شود و در اين شب بازار شاهنامه خواني، قصه گويي، تفال به حافظ و گفتگوهاي صميمانه داغ و داير است.
برزين زيبايي ها و ظرفيت هاي گردشگري ايران را مورد تاکيد قرار داد و گفت: اطمينان مي دهم هر کس به ايران سفر کند، همه زيبايي هاي جهان را يکجا در اين کشور مشاهده نموده و با خاطرتي خوش و جاودانه به کشور خود باز خواهد گشت.
مدير عامل شرکت نمايشگاه هاي ميراث فرهنگي و گردشگري در پايان اظهار اميدواري کرد که برگزاري چنين برنامه هايي منجر به توسعه مناسبات فرهنگي پايدار و روابط همه جانبه ميان دو کشور ايران و بلاروس شود.
سفير ايران در بلاروس نيز با اشاره به سابقه تاريخ و تمدن در کشورمان گفت: کمتر ملتي را مي توان ديد که در يک گذار سه هزار ساله تن به استيلاي هيچ خارجي نداده باشد، ولي ايران هيچگاه تحت سيطره رسمي ساير اقوام قرار نگرفت، هر چند دائره وسعت حکومت مرکزي يک روز از مرزهاي چين تا شمال آفريقا و مرز يونان و در شمال تا بخشي از قزاقستان فعلي و تفليس در گرجستان امتداد داشت و روز ديگر به کمتر از 20 درصد قلمرو قبلي قناعت کرد، ولي هيچگاه نام ايران از صحنه جغرافياي سياسي حذف نشده است.
سيد عبدالله حسيني افزود: تعامل ميان اديان در ايران از گذشته هاي دور به چشم مي خورد، به گونه اي که امرزه در بعضي از خيابانهاي مرکزي تهران مراکز مذهبي چون مسجد، کليسا و کنيسه به چشم مي خورند و چنين مناظري در کمتر کشوري از جهان قابل مشاهده است. امروز شما شاهديد که قره کليسا با همت ايران در فهرست آثار جهاني يونسکو ثبت شده است.
وي افزود: از سوي ديگر تعداد کشورهايي که در جهان داراي چهارفصل در تمام طول سال باشند کمتر از انگشتان يک دست است و خوشبختانه ايران چنين سرزميني است، طوري که فاصله دماي بعضي از شهرهاي آن در زمستان بيش از 60 درجه و در تابستان حدود چهل درجه است. و اين امر به خوبي پتانسيل هاي گردشگري ايران را نمايان ميسازد.
رئيس کتابخانه ملي بلاروس نيزدر اين آيين خواستار ايجاد ارتباطات فرهنگي بيشتر ميان دو کشور ايران و بلاروس شد و افزود: کشور شما داراي تاريخ و تمدن عظيمي است و اميدواريم به زودي ايران در قالب يک نمايشگاه بزرگ، جلوههاي تمدني خود را در بلاروس به نمايش بگذارد .
رومان ماتولسکي با ابراز شگفتي از جاذبههاي ايران تصريح کرد: ايران و بلاروس در حوزه کتابخانه ملي ارتباطات خوبي با هم دارند و براساس تفاهم نامه به امضا رسيده ميان دو کشور در اين حوزه آخرين اخبار و تجربيات را مبادله ميکنند.
وي اضافه کرد: اميدواريم بر اين اساس سرفصلهاي جديدي در مناسبات فرهنگي ميان دو کشور ايجاد شود. بر اساس اين خبر در ادامه اين نمايشگاه محمد حسين برزين رئيس ستاد تبليغات و نمايشگاههاي سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري و عبدالله حسيني سفير ايران در بلاروس در جمع خبرنگاران رسانههاي مکتوب و تصويري بلاروسحضور يافته و به سوالات خبرنگاران در خصوص فرهنگ ايران ، تاريخ و تمدن ، جاذبههاي گردشگري و آداب و رسوم پاسخ دادند.
گفتني است که هفته فرهنگي و گردشگري ايران که با همکاري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، سفارت ايران در بلاروس و رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي در مينسک برگزار شد، با استقبال شايان توجهي از سوي شهروندان و ايرانيان مقيم بلاروس مواجه شد./106
انتهای پیام/