پاي هندي‌ها به توليد سرمه ايران باز شد

معصومه چمانده در گفتگو با ميراث آريا(chtn)، با بيان اين مطلب گفت: اين هنر در مدت زماني کوتاه از رونق افتاد ولي با رواج يافتن دوباره آن امروزه سرمه دوزي در استان قزوين از جايگاه نسبي خوبي برخوردار است.

اين هنرمند سرمه دوز افزود: به طور کلي رودوزي‌هاي سنتي استان قزوين از جمله سرمه دوزي و گلدوزي همواره طرفداراني را به خود جذب کرده است.

وي با اشاره به اينکه اين هنر جنبه‌هاي کاربردي فراواني دارد، اضافه کرد: امروزه نيز سرمه‌دوزي هنر صنعتي کاربردي است ولي نحوه استفاده از آن با گذشته تفاوت دارد.

اين صنعتگر قزويني در ادامه تصريح کرد: از سرمه دوزي در روميزي، رو تختي، سجاده و جانماز استفاده مي‌شود.

اين سرمه دوز قزويني با بيان اينکه به صورت سفارشي محصولات را توليد مي‌کند، اظهارداشت: با اين کار مشکل بازار فروش تا حد بسياري کاهش يافته است.

وي اضافه کرد: نمونه‌هاي چيني و هندي که به بازارهاي ايران وارد شده، بسيار بي‌کيفيت هستند ولي خريداران به علت ارزاني در بسياري از مواقع اين کالاها را ترجيح مي‌دهند.

اين هنرمند افزود: هم اکنون علاوه بر کالاهاي خارجي افرادي نيز محصولات سرمه دوزي شده در استان يزد را به قزوين آورده و تا حدي به کمرنگ شدن اين هنر صنعت در اين قزوين دامن زده‌اند.

وي يادآور شد: با توجه به اينکه نسل جوان در استان قزوين به يادگيري اين هنر تمايل نشان داده‌اند، معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي اين استان نيز مي‌تواند به رونق بيشتر اين هنر کمک کند.

چمانده بزرگترين مشکل سرمه‌دوزان را در حال حاضر گراني مواد اوليه دانست و خاطرنشان کرد: سرمه‌هاي هندي زود سياه مي‌شوند و متأسفانه خريداران از اين موضوع غافل هستند.
112/

انتهای پیام/

کد خبر 1388092829