مرکز مطالعات راه ابريشم دست پر به يونسکو مي‌رود

به گزارش ميراث آريا(chtn) کارشناس مرکز مطالعات راه ابريشم گفت: در سال 2003 و 2004 هيأت کارشناسان يونسکو از بخش‌هاي مختلفي از راه‌هاي ابريشم چين که در فهرست موقت وجود داشت بازديد کردند.

راضيه تعصب در ادامه خاطرنشان کرد: در سال 2005 يک کارگاه زيرمنطقه‌اي براي پيگيري گزارش‌هاي دوره‌اي شرق و مرکز آسيا تشکيل شد که در آن راه‌هاي ابريشم به عنوان يک ظرفيت براي نامزدي ميراث جهاني مطرح مي‌شد.

وي اضافه کرد: در سال 2006 يک کارگاه ادتورفان در ايالت خينجانگ چين تشکيل و فعاليت‌هاي نامزدي رشته‌اي توسط نمايندگان کشورهاي قزاقستان،قرقيزستان، تاجيکستان و ازبکستان ارائه شد.

وي با بيان اين‌که در اکتبر 2006 يک کارگاه در سمرقند تشکيل و چند نکته کليدي براي فرآيند انجام ثبت رشته‌اي راه‌هاي ابريشم پذيرفته شد افزود: همچنين در آوريل 2007 يک کارگاه نيز درشهر دوشنبه کشور تاکستان تشکيل شد.

وي با اشاره به 14 مورد انواع آثار موجود در راه‌هاي ابريشم بيان داشت: ازجمله اين آثار مي‌توان به شهرها و خردشهرهايي که تجارت را حمايت و هدايت مي‌کردند، سکونتگاه‌ها و کاروانسراهايي که براي اسکان مسافران ساخته شده‌اند، معدن‌کاري و مراکز ساخت فلز و محوطه‌هاي صنعتي، آبياري و سامانه‌هاي مديريت آبt مرتبط با سکونت‌گاه‌هاي راه‌هاي ابريشم اشاره کرد.

تعصب تهيه نقشه و مستندات پايه‌، شناسايي و ترسيم راه‌هاي اصلي و فرعي ابريشم، شناسايي و مکان‌يابي کاروانسراها، قلعه‌ها و استحکامات دفاعي، زيارتگاه‌ها، بافت‌هاي تاريخي، بازار‌ها، شهرهاي مهم و کليدي، ميراث طبيعي و جلوه‌هاي طبيعي، محوطه‌ها، تپه‌ها و پل‌هاي تاريخي مسير راه‌هاي ابريشم و انتقال آنها به نقشه را از جمله اقدامات مرکز مطالعات راه‌هاي ابريشم عنوان کرد.

وي يادآورشد: پس از انجام مطالعات ياد شده در مرکز مطالعات راه ابريشم، در پايان سال جاري ميلادي پرونده‌ مقدماتي ثبت جهاني آن را به همايش برگزار شده ارسال کرديم.
تعصب دستاورد مهم مرکز مطالعات راه ابريشم را توليد 22 گره شاخص در شهرهايي مانند تبريز، ، يزد، نيشابور، بسطام، همدان، اردبيل، اصفهان و ... عنوان کرد. /119

انتهای پیام/

کد خبر 1388100259