محمد رويانيان درباره وجود قاچاق بنزين در احجام بسيار بالا در سطح کشور، گفت: با سهميه بندي بنزين امکان قاچاق اين فرآورده نفتي وجود ندارد؛ مگر آنکه قبل از عرضه بنزين به سيستم توزيع انجام شود.

وي با اشاره به کاهش قابل توجه قاچاق گازوئيل پس از اجراي طرح عرضه اين حامل انرژي با کارت هوشمند سوخت، بيان کرد: همچنين اقدامات متعددي در ستاد مديريت حمل و نقل سوخت کشور براي کاهش قاچاق بنزين از طريق کارتهاي هوشمند مازاد انجام شده است.اين مقام مسئول با اشاره به ابطال حدود يک ميليون و 200 هزار کارت هوشمند بنزين از ابتداي سالجاري تاکنون، بيان کرد: همچنين هم اکنون با کمک سازمان بازرسي کل کشور 12 هزار خودروي بدون سهميه بنزين و داراي کارت هوشمند شناسايي شده اند.

رئيس ستاد مديريت حمل و نقل سوخت با تاکيد بر اينکه هم اکنون اقداماتي براي شناسايي اشکالات سامانه هوشمند سوخت در دست اقدام است، تبيين کرد: با ويرايش نرم افزاري اين سامانه، اشکلات شناسايي و در نهايت به تدريج اصلاح خواهند شد.رئيس ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت کشور در ادامه با اشاره به انجام برخي از تغييرات ساختاري در سطح وزارت نفت براي ساماندهي ساخت و توسعه جايگاههاي سي ان جي همچون ادغام شرکتهاي ملي پخش فرآورده هاي نفتي و گاز خودرو، گفت: بايد عرضه سوخت در کشور از يک مديريت واحد و يکپارچه برخوردار شود.

رويانيان با تاکيد بر اينکه شرکت ملي گاز ايران جايگاه داري بلد نيست، يادآور شد: اميداواريم با اين تغييرات وزارت نفت هر چه سريع تر به تعهدات خود براي ساخت و توسعه جايگاههاي سي ان جي کشور عمل کند.
به گفته اين مقام مسئول بر اساس برنامه تا پايان خرداد ماه سال 1389 بايد تعداد يکهزار و 900 جايگاه تک منظوره و دو منظوره سي ان جي در سطح کشور در مدار بهره برداري قرار داشته باشند.

ارائه دومين طرح ضربتي تامين بنزين علاوه بر طرح 48 ساعته

از سوي ديگر يک مقام آگاه از ارائه طرح دوم تامين بنزين مورد نياز علاوه بر طرح ضربتي توليد 48 ساعته بنزين در کشور خبر داد. اين مقام آگاه در گفت‌وگو با فارس اظهار کرد: هدف از تصويب طرح جريمه شرکت‌هاي خارجي عرضه‌کننده بنزين به ايران در واقع تحريم و تحت فشار گذاشتن ايران در جهت نيل به خواسته‌هاي خودشان بود که البته در اين جهت هيچگاه به اهداف خود نخواهند رسيد.

اين مقام مسئول ادامه داد: در حال حاضر ايران توانسته است با تکيه بر دانش بومي و نيروهاي مستعد ميهني طرحي در قالب تأمين بنزين مورد نياز کشور از مواد پتروشيمي با درجه اکتان بالا را در دستور کار قرار دهد که اين امر ايران را از وابستگي به کشورهاي صادرکننده بنزين بي‌نياز مي‌کند.

وي افزود: ايران در حال حاضر قادر به تأمين بنزين مورد نياز کشور است، تمامي واحدهاي توليدکننده بنزين در قالب طرح توليد 48 ساعته بنزين با تمام قوا آماده توليد بنزين مورد نياز کشور هستند.

اين مقام آگاه خاطرنشان کرد: واحدهاي پتروشيمي توليدکننده بنزين از زمان اجرايي کردن طرح 48 ساعته توليد بنزين تا کنون ضمن شدت بخشيدن به فعاليت‌هاي در دستور کار توانسته‌اند در اين مسير بهره‌وري مطلوبي را حاصل کنند، البته با ارزيابي‌هاي صورت گرفته در خصوص توانمندي واحدها به لحاظ حجم توليدي بنزين چند روزي است که از حجم فعاليت‌هاي آنها کاسته شده است.وي تصريح کرد: تمامي مسئولان شاغل در اين زمينه به همراه واحدهاي پتروشيمي توليد‌کننده بنزين از اين آمادگي برخوردار هستند که با کليد خوردن پروژه تحريم سوختي ايران از سوي آمريکا، توليد بنزين در حجم بالا را از سر بگيرند.

اين مقام آگاه اظهار داشت: با توجه به اين موضوع که ايران از توانمندي لازم جهت توليد روزانه 40 ميليون ليتر بنزين با تکيه بر صنايع داخلي خارج از مجموعه وزارت نفت برخوردار است، مي‌توانيم با تجميع نيروهاي شاغل در اين بخش و بهره‌وري از توانمند‌هاي آنها ضمن توليد بنزين مورد نياز کشور در جهت صادرات بنزين به کشورهاي نيازمند گام برداريم.

وي تأکيد کرد: هم‌اکنون تعدادي از شرکت‌هاي فعال در قالب صنايع داخلي با خريد نفت از يک کشور و انجام عمليات شيرين‌سازي بر روي آن، توانسته‌اند موفق به توليد بنزين شوند که در اين مسير ضمن توسعه فضاي فعاليتي برنامه‌هاي خود را در جهت صادرات اين فرآورده تعريف کرده‌اند.وي گفت: شرکت‌هايي که در اين قالب فعاليت مي‌کنند توانسته‌اند با بهره‌وري مناسب از تلاش‌ها و فعاليت‌هاي خود، نياز کشورهاي همسايه از جمله عراق و افغانستان را تأمين کنند.

وي متذکر شد: اين شرکت‌ها پيش از اين نيز در اين عرصه فعاليت مي‌کردند و توانمندي خود را بدين سبب اثبات و امتحان خود را پس داده‌اند بر اين اساس اگر برنامه‌هاي خود را به گونه‌اي تبيين و اجرا کنيم که بتوانيم شرکت‌هاي مزبور را تحت حمايت قرار دهيم به حتم مي‌توانيم ضمن استفاده از توانمندي‌هاي آنها در جهت مقابله با دسيسه‌هاي کشورهاي غربي و در رأس آنها آمريکا بيش از بيش موفق‌تر در عرصه ظاهر شويم.

اين مقام آگاه تصريح کرد: آمريکا در حالي برنامه‌هاي خود را به منظور اخلال در ساختار اقتصادي ايران به خصوص در عرصه سوختي «بنزين» تبيين و تعريف مي‌کند که به نظر مي‌رسد هيچ‌گونه توجهي به توانمنديهاي عملي ايرانيان ندارد بدين سبب معتقدم نه تنها ايران به جهت اعمال سياست‌هاي تحريمي تحت فشار قرار نگرفته بلکه با تجميع توانمندي‌ها ضمن گذر از بحران‌هاي اين چنيني، توانسته‌ است در جهت خودکفايي گام بردارد.
100

انتهای پیام/

کد خبر 1388100867