اسدالله بيات ادامه داد: صبح امروز از کارگاهي که به صورت آزمايشي در بخش شهري لالجين گاز سوز شده بازديد تا در صورت تأييد شدن آن توسط کارشناسان سازمان نظام مهندسي استان نسبت به اجرايي شدن اين برنامه در ساير کارگاهها اقدام شود.
وي با اشاره به اينکه معاونت صنايعدستي همدان يک کارگاه را به صورت آزمايشي مجهز به سيستم گاز سوز کرده است، اظهار داشت: ما بقي کارگاهها نيز در صورت مثبت بودن ارزيابي کارشناسان ميتوانند به اين سيستم مجهز شوند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي همدان تصريح کرد: تا به حال هنرمندان و صنعتگران فعال در شهر لالجين به دليل گازسوز نبودن کارگاههاي خود با مشکلات بسياري روبرو بودهاند.
بيات در ادامه اظهار داشت: به دنبال تصويب مصوبهاي در کارگروه شوراي برنامه ريزي استان در سال 79 تنها کارگاههاي فعال در شهرک سفال و سراميک امکان استفاده از کورههاي گاز سوز را داشتهاند.
اين مقام مسئول با بيان اينکه محصولات توليدي توسط هنرمندان فعال در کارگاههاي شهري به دليل استفاده از نفت به جاي گاز از کيفيت چنداني برخوردار نيست، گفت: صنعتگران فعال در اين بخش مجبور هستند بخشي از نفت مورد نياز کورهها را نيز به صورت آزاد و با قيمت بالايي تهيه کنند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري اين استان افزود: شرکت ملي فرآوردههاي نفتي استان ماهانه سهميهاي به اين کارگاهها اختصاص ميدهد که علاوه بر آن هنرمندان اين عرصه مجبورند بخشي از نفت مورد نياز خود را نيز آزاد تهيه کنند.
اسدالله بيات خاطرنشان کرد: با وجود اين مشکلات هنرمندان و توليد کنندگان اين بخش در صادرات اقلام خود با موانع بسياري نيز روبرو بودهاند.
وي در ادامه گفت: بر همين اساس معاونت صنايعدستي اين استان در تعامل با مسئولان استاني تلاش کرد مصوبه سال 79 را در خصوص گاز سوز نکردن کورههاي غير شهرکي لغو و برنامه ريزي تازهاي در اين زمينه کند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي همدان يادآور شد: در حال حاضر بيش از 700 کارگاه در بخش سفال و سراميک لالجين فعالند که بيشتر آنها در در بخش شهري واقع شدهاند.
111/
انتهای پیام/