غرب اصفهان جايگاه 280 نگارکند از هزاره چهارم تا صفوي

سرپرست بررسي باستان شناسي شهرستان تيران و کرون در گفتگو با ميراث آرياchtn)) ضمن بيان اين مطلب افزود: در تير ماه سال جاري، بررسي باستان شناسي شهرستان تيران و کرون در بخش غربي و 40 کيلومتري شهر اصفهان به پايان رسيد.


علمدار حاجي محمد عليان در ادامه خاطرنشان کرد: در بين اين آثار قديمي‌ترين اثر مربوط به يک محوطه پيش از تاريخ (هزاره چهارم پيش از ميلاد) هم‌زمان با فرهنگ سيلک سه در فلات مرکزي، شناسايي شد.

وي با اشاره به اين که ساير آثار بيشتر، مربوط به دوره اسلامي و تاريخي مانند ساساني است اظهار داشت: بررسي محوطه‌‌هاي ياد شده بيانگر وجود بيش از 280 اثر نگارکند مربوط به هزاره چهارم پيش از ميلاد تا دوره صفوي به صورت پراکنده در سطح شهرستان بود.

حاجي محمد عليان با اشاره به اين که بيشتر اين نگارکندها در منطقه حفاظت شده \" قميشلو\" قرار دارند بيان داشت: اين منطقه و که زير نظر سازمان حفاظت محيط زيست اداره مي‌شود محل حفاظت و نگهداري حيواناتي چون بز، آهو، قوچ، ميش است.

به گفته اين باستان شناس؛ براساس مدارک و شواهد بدست آمده در مجموعه نگار کندهاي ياد شده که در نقاط مختلف شهرستان پراکنده‌اند طيف وسيعي از دوره‌هاي تاريخي از دوره اسلامي تا پيش از تاريخ به چشم مي‌خورد./118

انتهای پیام/

کد خبر 138810121