مسير باغ کهنه تا باغ فين طراحي شد

مريم رضايي‌پور در گفتگو با ميراث آريا(chtn)ضمن بيان اين مطلب افزود:مرحله اول اين طرح در برگيرنده مطالعه و شناخت در سه مقطع مباني، کلان و مقياس خرد انجام شده است.

وي در ادامه خاطرنشان کرد: ابتدا به بررسي منطقه کاشان و سپس به صورت انحصاري به محدوده باغ فين، باغ کهنه و خيابان واقع در بين باغ کهنه و باغ فين پرداختيم.

وي با اشاره به بررسي بخش‌هاي مختلف محدوده باغ مانند زمين، شيب، توپوگرافي، آب، شناخت معمارانه و پوشش گياهي افزود:پس از اين مرحله ارزيابي و بررسي مشکلات موجود و تغييرات لازم و طرفيت‌هاي موجود در طرح انجام و سپس طرح نهايي ارائه شد.

به گفته وي؛ با توجه به انجام مطالعات و شناخت تاريخي، تاريخي بودن اين منطقه مهمترين مسئله اين طرح عنوان شده است.

وي گفت: باغ کهنه که هم‌اکنون خيابان اميرکبير آن را به دو قسمت تقسيم کرده الگويي براي ساخت باغ فين بود که دراثر وقوع زلزله از بين رفته است.

وي اضافه کرد: در حال حاضر اطلاعات زيادي از اين باغ موجود نيست اما با گمانه زني مي‌توان اطلاعات بسياري از آن تهيه کرد.

وي با اشاره به بدست آمدن ويژگي‌هايي از محور و خطوط اصلي باغ بيان داشت: هنوز بقايايي از کوشک مياني باغ، حوض ، سردر و مکاني که به عنوان اصطبل استفاده مي‌شد وجود دارد اين بقايا نشان مي‌دهد که باغ در دوره قاجار و اوايل پهلوي اول نيز مورد استفاده بوده و کاربري داشته است.

رضايي‌پور با اشاره به وجود يک سرو کهنسال در اين باغ که مسير خيابان اصلي، عرضي و حتي خيابان جانبي باغ را مشخص مي‌کند تصريح کرد:در اين مطالعات مسيرهاي حرکت، ورود و خروج آب و چگونگي ورود به باغ در گذشته مشخص شد.

وي يادآورشد: گفته شده است اين خيابان قبل از زمان فتحعلي شاه مورد استفاده قرار مي‌گرفت به طوري‌که از در ورودي باغ کهنه تا در باغ فين، سنگ فرش بوده است.

مدير گروه پژوهشي باغ و منظر پژوهشکده ابنيه و بافت ادامه داد: در طرح ياد شده خيابان به شکل اوليه خود سنگ فرش شده و دو طرف آن طاق نما مي‌شود.

رضايي‌پور درپايان يادآور شد:بر اساس متون، نقاشي‌هاي قديمي و عکس‌هاي هوايي موجود مشخص شده که چندين باغ مجاور به باغ فين وجود داشته که اکنون اطلاعات دقيقي از آنها در دست نيست. /119

انتهای پیام/

کد خبر 1388101430