عبدالوهاب موسوي نسب ادامه داد:در اين دوره از پژوهش هزار و 500 متر مربع از معماريهاي عصر صفوي محل مذکور شناسايي شد.
مدير پايگاه باغهاي تاريخي عباسآباد بهشهر با بيان اينکه اين دوره از کاوشهاي باستانشناسي از پانزدهم مهرماه سال جاري آغاز و تا اول آذرماه ادامه داشت،
خاطرنشان کرد: در اين دوره علاوه بر شناسايي وضعيت معماري محوطه مذکور،نحوه آبرساني هم مورد شناسايي واقع شد.
وي يادآور شد: همچنين دو تراس به ابعاد 17*6 متر و 5/5 *9متر که در داخل يک حصار سنگي به ابعاد 50*30 احداث شدهاند،شناسايي شد.
موسوي نسب گفت:بنابر شواهد به دست آمده تراس اول داراي جاي ستونها و سقف بوده و سکوي دوم هم بنابر مستندات باستانشناسي فاقد سقف بوده است و احتمالا سکوي فوق به منظور اجراي نمايشهاي خاص بر روي آن استفاده ميشده است.
سرپرست هيات کاوش باستانشناسي مجموعه تاريخي عباسآباد بهشهر به نکته حائز اهميت در اين دوره از کاوش اشاره کرد و گفت:افزود:در اطراف دو تراس فوق باغچههايي وجود داشته و در اطراف آن معبرهاي آجرفرش شناسايي شد که براي قدم زدن در اطراف تراس استفاده ميشده است.
مدير پايگاه باغهاي تاريخي عباسآباد بهشهر تاکيد کرد: همچنين از سيستمهاي شناسايي شده در اين دوره روشهاي آبرساني مجموعه است که آب را از باغ تاريخي به سمت محل کاخ هدايت و در محل احتمالي کاخ استفاده ميشده است.
وي خاطرنشان کرد: بخشي از اين سيستم آبرساني توسط لولههاي سفالي به انجام ميرسيده است و مابقي آن در فصول آتي بايد مورد مطالعه قرار گيرد./117
انتهای پیام/