بازديد دانشجويان دانشگاه محقق اردبيلي از نيروگاه زمين گرمايي مشکين شهر

به گزارش پايگاه اطلاع رساني مرکز گردشگري علمي فرهنگي دانشجويان ايران(ايستا) –منوچهر جهانيان دبير پنجمين دوره طرح ملي ايران مرزپرگهر با اعلام اين خبر گفت: دانشگاه اردبيل اولين اردوي ملي خود را در قالب پنجمين دوره طرح ملي ايران مرزپرگهر با بازديد از پروژه \"نيروگاه زمين گرمايي مشکين شهر\" به پايان رسانيد.

وي گفت: اين اردو با حضور دانشجويان رشته هاي تخصصي مهندسي شيمي و مکانيک و اساتيد حوزه مربوطه برگزار گرديد و دانشجويان با توضيحات کارشناسان از قسمت هاي مختلف آن در توليد برق آشنا شدند.

جهانيان تقويت روحيه خودباوري و اتکا به توان ملي را از اهداف مهم اين طرح برشمرد و خاطرنشان کرد: اين طرح که يکي از افتخارات ملي کشورمان محسوب مي شود و ساخت آن با دانش بومي متخصصان کشور صورت گرفت، نخستين نيروگاه زمين گرمايي خاورميانه است که به ظرفيت 200 مگاوات از سال 1374 آغاز به کار کرده و در سطوح مختلف علمي و عملي موفقيتهاي چشمگيري را کسب نموده، لذا دانشگاه محقق اردبيلي جهت آشنايي نزديک دانشجويان با مراکز صنعتي و پتانسيل هاي طبيعي کشور اقدام به برگزاري اين اردو نمود.

نيروگاههاي زمين گرمايي به دليل برخورداري از فن آوري استخراج در صنعت نفت و فن آوري نيروگاه هاي حرارتي از شرايط مناسبي برخوردارند که زمينه ساز پيشرفت و ارتقاء کشور به لحاظ اقتصادي و علمي مي باشند و زمينه هاي اشتغال زايي بسياري را فراهم مي آورد.

وي با تاکيد بر اهميت اين پروژه افزود: چشمه هاي آب گرم و معدني متعدد ناشي از فعاليتهاي رشته کوههاي سبلان در اطراف اردبيل و مشکين شهر نشانگر توان بالقوه اين منطقه از نظر زمين گرمايي است که از جمله کاربردهاي مستقيم آن مي توان به توليد برق در ساخت استخرهاي بهداشتي آب معدني به منظور افزايش جاذبه‌هاي گردشگري منطقه، راه اندازي گلخانه ها، گرمايش ساختمان ها، استفاده هاي کشاورزي، پرورش آبزيان و فرآيندهاي صنعتي و ذوب برف در معابر اشاره نمود .

لازم به ذکر است که بعد از پژوهشها و بررسيهاي چندين ساله که توسط کارشناسان ايراني و خارجي صورت گرفته است، توان بالقوه سبلان را به لحاظ توليد اين نوع انرژي مي‌تواند در رديف ميدانهاي انرژي زمين گرمايي کاليفرنيا (امريکا) ، لاردرلو (ايتاليا) ، ماتسوکادا (ژاپن) به شمار آورد. /106

انتهای پیام/

کد خبر 1388101619