وي تصريح کرد: تاريخ فرش ما و افت و خيزهاي آن به ويژه در دهههاي اخير و توجه به داشتهها و توانايي|هاي مردان و زنان هنرمند و سخت کوش اين سرزمين و تلاشهايي که در مرکز ملي فرش با مشارکت دلسوزان اين هنر- صنعت صورت ميگيرد، نويد رفتن به سوي افزايش توليد و صادرات را ميدهد.
رئيس مرکز ملي فرش ايران افزود: اشتغالي پاکتر، کم هزينهتر و گستردهتر از فرش سراغ نداريم که در عين حال موجب پيشگيري از مهاجرت روستاييان به شهرها ميشود و در کنار اينها محصولي هنري را عرضه ميکند.
مرداست تأکيد کرد: بنابراين بايد اين ويژگيها به گوش دولت برسد تا حمايت بيشتري صورت پذيرد و براي نمونه يارانه توليد به سمت توليد فرش نيز سوق پيدا کند و در اين راه مرکز ملي فرش به تنهايي و بدون کمک دلسوزان و فعالان اين عرصه موفق نخواهد بود.
در ادامه اين نشست مهدي کاتب (مدير هماهنگي و نظارت بر توليد مرکز ملي فرش ايران) انگيزه تشکيل اين نشست را شنيدن مسايل و مشکلات توليدکنندگان متمرکز بيان کرد و افزود: براي برنامه ريزي مناسب، بايد از مشکلات آگاه باشيم تا بتوانيم برنامهايي کاربردي تدوين کنيم.
وي همچنين گفت: هم اکنون سند راهبردي فرش دستباف در حال تدوين است و وقوف به مشکلات و مسايل فراروي توليدکنندگان ميتواند به تدوين بهتر اين سند کمک کند.
همچنين نمايندگان توليدکنندگان متمرکز که با حفظ تنوع جغرافيايي و پراکندگي در سطح کشور به اين نشست دعوت شده بودند به بيان دغدغهها و مشکلات خود در امر توليد پرداختند که اين اظهار نظرها همچنان ادامه دارد.
تخصيص نامناسب تسهيلات، ناکافي بودن سرمايه در گردش، نبود مرجع دقيق و رسمي براي آمار در عرصه فرش، لزوم تبليغات بيشتر براي فرش ايران و بحث بيمه بافندگان از مهمترين دغدغههاي حاضران در اين نشست بود.
111/
انتهای پیام/