ثبت ملي حجاب اقوام ايراني

به گزارش ميراث آرياchtn))معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي طي سفر به زنجان و بازديد از برخي محوطه‌ها و آثار تاريخي اين استان در ملاقات با امام جمعه شهرستان ابهر گفت: ‌دانش، اطلاعات و نيز مشاهير و مفاخر يک دوره تاريخي از جمله مؤلفه‌هاي اصلي ميراث فرهنگي به شمار مي‌روند.

مسعود علويان صدر دومين مؤلفه اصلي ميراث فرهنگي را عقايد و اعتقادات و باورهاي مردم عنوان کرد و گفت: باورهاي مردم منجر به شکل‌دهي، طرح و جهت‌دهي خانه‌ها شده بطوري‌که بيشتر خانه‌ها درون‌گرا و رو به سمت قبله ساخته شده‌اند.

وي مهمترين عنصر شهري در محلات را مساجد معرفي کرد و افزود: مساجد در بازار، هم‌چون نگيني در اين محورهاي فرهنگي تعيين شده‌اند

وي از ثبت ملي حجاب اقوام ايراني در هفته آينده خبر داد و گفت: در طول تاريخ، جامعه بانوان در کنار مردان فعاليت خود را حفظ کرده‌ و عزت، کرامت و افتخار آفريده‌اند. در جوامع عشاير و روستايي نيز در کنار مردان، با رعايت حجاب و کرامت اسلامي، انساني فعاليت و مشارکت بسيار مناسبي‌ داشته‌اند.

علويان صدر خطاب به رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان زنجان و ساير صاحب‌نظران خواستار ايجاد موزه‌هاي مفاخر در استان و حتي در شهرستان‌ها شد و گفت: اين افکار و انديشه‌ها هستند که باعث ظهور و تجلي مفاهيم تاريخ مي‌شوند براين اساس تبيين تشکيل زندگي‌ها و حکومت‌هاي مختلف و نيز فراهم شدن شرايط معرفي زمينه‌هاي رونق انساني و اجتماعي در اين استان امري لازم و ضروري است.

معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي در ادامه خاطرنشان کرد: جايگاه استان زنجان در ارتباط با کشور و انديشه‌هاي ‌افتخارآميزي که از اين خطه ظهور کرده است بايد به عنوان ميراث معنوي شناسايي، ثبت، ضبط و نگهداري شود.

وي آئين پهلواني و زورخانه‌اي را آيين پسنديده‌اي دانست که هم‌اکنون نامزد ثبت در فهرست ميراث جهاني است.

وي در ادامه به آئين پرده‌خواني مربوط به صحنه‌هاي مربوط به عاشورا و عزاداري اباعبداله الحسين و تداعي و ترسيم آن براي مردم و حفظ اين آداب و رسوم‌ تأکيد کرد./119





انتهای پیام/

کد خبر 1388101819