جاده ابريشم سندي براي ضرورت حرکت به سمت وحدت است

به گزارش ميراث آريا (chtn) ، حميد بقايي، معاون رئيس جمهور و رئيس ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در نخستين جشنواره بين المللي راه ابريشم گفت: جاده ابريشم و مباحث مربوط به آن تاکنون در حوزه ميرا ث فرهنگي مورد توجه قرار داشته و به آن پرداخته شده است و در حوزه گردشگري خيلي جدي واردآن نشده‌ايم . از نگاه ميراث فرهنگي ويژگي‌هاي خاصي دارد و در قرون مختلف ملت‌هاي مختلفي از طريق اين جاده ارتباطات گسترده اي را با يکديگر برقرار کرده بودند.


وي ادامه داد: يکي از هنرهاي ميراث فرهنگي اين است که گذشته را با حال و آينده پيوند مي‌دهد اگر بخواهيم پشتوانه‌اي براي جهاني شدن فراهم کنيم شايد بتوانيم جاده ابريشم را به عنوان يکي از محورهايي که طي قرون گذشته بشر تمايل به برقراري ارتباط ، وحدت و يگانگي از طريق آن داشته، برشماريم.

بقايي افزود: چيني‌ها ، مغول‌ها،‌ترکان، رومي‌ها، يوناني‌هاو اعراب ساليان سال از طريق اين جاده با هم ارتباط داشته‌آند. اين امر بيانگر آن است که جاده ابريشم به عنوان يکي از مستندات تاريخي ارتباط جهاني بايد از سوي بشر امروز مورد بررسي و کنکاش قرار بگيرد.

بقايي اضافه کرد: يکي از چالش‌هاي ما در حوزه نرم افزار گردشگري تعريف موضوع مشخص دراين حوزه و حرکت در راستاي آن است و جاده ابريشم در اين رابطه مي تواند مورد توجه قرار گيرد. جاده ابريشم موضوعي شناخته شده در دنياست که پس از چين بيشترين مسير آن در ايران بوده است پس مي‌توانيم از اين جاده به عنوان محور توسعه گردشگري فرهنگي استفاده کنيم.


معاون رئيس جمهور با بيان اينکه تمام کاروانسراهاي اصلي کشور نيز در محور جاده ابريشم قرار داشته و با اين جاده ارتباط دارند، افزود: بنابراين لازم است توسعه گردشگري فرهنگي با محوريت جاده ابريشم در دستور کار قرار داده و برگزاري نخستين جشنواره بين المللي راه ابريشم نيز آغازي در اين راه است.

وي با بيان اينکه کشورهاي همسايه ايران در حال بهره مندي ازاين جاده براي جذب گردشگر هستند، خاطر نشان کرد: متاسفانه کشورهاي ديگر در طرح‌هاي مطالعاتي خود ايران را دراين مسير کمتر تعريف کرده بودند اما با پيگيري‌هاي انجام شده از سوي ايران، در سازمان جهاني جهانگردي ايران در مرکز جاده ابريشم به تصويب رسيد چراکه ايران نقطه اتصال شرق و غرب به يکديگر از طريق اين جاده است.

وي اضافه کرد: جاده ابريشم از ظرفيت‌هاي تاريخي ماست و بايد بتوانيم در مسير اين جاده تاريخ را تعريف کنيم. تمام کشورهاي مشترک در اين جاده طرح‌هاي مطالعاتي گردشگري روي آن اغاز کردند و ما نيز بايد سعي کنيم در اين مسير پيشگام باشيم.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خاطر نشان کرد: گردشگري فرهنگي کشور مي تواند در حوزه جاده ابريشم شکل بکيرد علاوه براينکه بخشي از اين جاده در مسير گردشگري زيارتي ما با محوريت حرم امام رضا (ع) قرار دارد.

وي خاطر نشان کرد: سازمان ميراث فرهنگي در بهره مندي فرهنگي و گردشگري از جاده ابريشم کاملا جدي است و اميدواريم بتوانيم اين جاده را بعنوان يکي از مهمترين مباحث فرهنگي خود مطرح کنيم چرا که از طريق اين جاده اسلام به مشرق و تمدن و فرهنگ ايراني به اروپا رسيد./115

انتهای پیام/

کد خبر 1388101915