اتمام حفاظت و استحکام بخشي اضطراري قلعه زيويه

به گزارش ميراث آريا(chtn) امير ساعد موچشي، سرپرست پايگاه زيويه و کرفتو در گزارشي اعلام کرد که دراجراي مصوبات شوراي راهبردي پايگاه زيويه و بازديد و مشاوره وهابزاده، عضو شوراي راهبردي و از کارشناسان سازمان جهت نجات بخشي و جلوگيري از ادامه روند تخريبات ناشي از نزولات جوي و غيره مجموعه اقداماتي در ماه‌هاي آبان و آذر 88 از محل اعتبارات ملي انجام شد.

هدايت آب‌هاي سطحي در ورودي پله‌هاي شرقي با آجر، خاک، گل و کاه به سمت جنوبي تپه در چند نقطه مختلف، مرمت لبه‌هاي ديوار با استفاده از آجر، چوب و حتي الزوم نايلون و کاهگل و هدايت آب روي ديوارها با استفاده از ناوداني ها و استفاده از آجر و گل کوبيده در ازاره هاي ديوار براي هدايت آبهاي نزولي و حفاظت ديوارها از آب و نم ناشي از آن از اقدامات انجام شده است.

همچنين در اين مدت استفاده از لوله‌ها براي هدايت آب به دامنه تپه،کاهگل خشت‌هايي که بر اثر فرسايش، پوشش آنها آسيب ديده است،. پر کردن چاله هايي که در آنها آب جمع مي‌شود و پوشش خشت‌هاي مصطبه هاي زيويه با استفاده از نايلون مورد توجه قرار گرفت

در اين مدت پايگاه زيويه پر کردن چاله هاي ناشي از حفاري سال 1387،پر کردن ترانشه داخلي تالار ستوندار با استفاده از خشت و در صورت امکان ايجاد ديواره در مقابل مقطع ناشي از کاوش 1387،ايجاد داربست و پوشش روي اتاق شمالي تپه براي هدايت آبهاي سطحي وهدايت آب‌هاي سطح قسمت شمالي تپه را در دستور کار قرار داد.

تعويض و اصلاح ناودان‌ها و کاهگل و در صورت لزوم کاهگل سقف و بدنه ديوارها در قسمت‌هاي مختلف قلعه و شمعک بندي روي ديوارهايي که ايستايي کامل ندارند، از ديگر اقدامات انجام شده است.

ساعد موچشي افزود: خوشبختانه به رغم شرايط نا مساعد آب و هوايي حاکم بر منطقه در فصل پاييز، حفاظت و مرمت محوطه به خوبي و با جديت به انجام رسيد.

وي متذکر شد: علاوه بر اين کاوش هاي 1387 به سرپرستي کاميار عبدي در تالار ستوندار، قسمت جنوبي قلعه و راه پله و عدم انجام مرمت و حفاظت هاي پس از کاوش، چهره اي نا مساعد به محوطه بخشيده بود که با انجام اقدامات فوق محوطه از آسيب‌هاي احتمالي دور و منظر قلعه زيويه به شرايط مساعد خود بازگشت./106

انتهای پیام/

کد خبر 138810211