وي در ادامه اين مراسم افزود: بنا به دستور رياست جمهور، در راستاي پيگيري موضوع غرامت ايران و حوادث جنگ جهاني دوم اقداماتي را آغاز کردهايم که اميد است به نتيجه برسد.
وي اظهار داشت: ايرانيان همواره به اين مشهور بودهاند که نظام خانوادگي محکمي دارندو مردان ايراني نظام خانوادگي محکم و زنان ايراني نيز پشتيبان مردان خود بودهاند.
بقايي با اشاره به بيش از 3 هزار سال قدمت پوشش زنان ايراني بيان داشت: نمونهها و آثار بدست آمده از گور يک زن شاهزاده عيلامي بيانگر حجاب و پوشش وي بوده است.
وي همچنين به نقشهاي قالي مربوط به دردوره هخامنشي مجود در روسيه اشاره کرد که نقوش درج شده در آن، زنان ايراني را با لباس مناسب و پارچهاي برسر، چيزي شبيه به چادر امروزي نشان ميدهد.
وي در ادامه افزود: گفته ميشود خشايار شاه از ملکه خود خواست تا در مجلس مردان، بيحجاب حاضر شود اما ملکه حاضر نشد،به همين دليل او از اين منصب بد کنار شد.
معاون رئيس جمهوربا اشاره به اينکه در تاريخ، حجاب ايراني همواره در چشم بيگانگان فرهنگي اصيل مطرح شده است بيان داشت:اين درحالي است که در سنگ نوشتههاي تخت جمشيد چهرهاي از زنان به چشم نميخورد ضمن اينکه مردان ايراني نيز برهنه نبودهاند اما بعد از ورود يونانيان، شاهد ورود يک سري فرهنگ غلط غرب بوديم که پس از انقراض سلوکيان، اين فرهنگ از بين ايرانيان رخت بربست.
بقايي ادامه داد: زنان ايراني نيز حجاب داشتند اما در عرصههاي اجتماعي حضور فعالي داشتند. براي نمونه در قوم ايلام، زنان رکن اصلي حکومت بودند. خسرو پرويز پس از ازدواج با ماريا دختر امپراطور رم، مورد ملامت ايرانيان قرار گرفت زيرا در مجالس عمومي، با پوششي غيرايراني ظاهر ميشد.بعداز اسلام حجاب در بين زنان شدت و قوام بيشتري يافت به طوري که همواره خانواده مجموعهاي مقدس در ابعاد اجتماعي ايران بود.
معاون رئيس جمهور در پايان گفت:اميد است بتوان گوشهاي از تاريخ کشور را با ثبت معنوي حجاب به نمايش بگذاريم و بگوييم حجاب، تاريخي چند هزار ساله و چه بسا با تحقيقات بيشتر قدمت آن را به اعماق تاريخ ايران سوق دهيم./118
انتهای پیام/