مسعود علويان صدر در ادامه خاطر نشان کرد: واژه حجاب از ريشه حجب به معناي پوشاندن و پوشش است البته پوشاندن بدن مختص به زن و مرد نيست اما نوع پوشش زنان بيشتر از مردان بوده است.
وي با اشاره به تحقيقات باستانشناسان در زمينه پوشش زنان و مردان اظهار داشت: پوشيدن لباسهاي بلند براي زنان در اغلب تمدنهاي تاريخي نوعي ارزش بوده به طوري که در دوره هخامنشيان، اشکانيان و ساسانيان ملکهها و زنان بلندپايه، سرخويش را با پارچههاي زرين ميپوشاندند و لباسهاي بلند و فاخر با چينهاي فراوان ميپوشيدند.
به گفته اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ؛ پوشش يکي از بارزترين سمبلهاي فرهنگي و سريعالانتقال ترين نشانههاي فرهنگي در بين جوامع گوناگون است تا جايي که برخي معتقدند استيلاي فرهنگي ابتدا از طريق نفوذ بر روي پوشش صورت ميگيرد.
وي با اشاره به اين که شناخت فرهنگ بدون شناخت پوشش اقوام امکان پذير نيست بيان داشت: شرايط اقليمي، اعتقادات،گرايشهاي مذهبي و آداب و سنن در نوع پوشش تأثيرگذار است اما با توجه به منابع و مستندات تاريخي موجود در طول تاريخ، اقوام ايراني داراي پوشش متناسب با فرهنگ ايراني بودهاند.
علويان صدر ادامه داد: حجاب ارزش انساني است که در فرهنگ و تمدن ايراني ريشه دارد و دين اسلام نيز ارزش مذهبي بودکه بر حجاب ايراني مهر تاييدي زد.
وي به همخواني رنگ لباس زنان با رنگهاي طبيعي اشاره کرد و افزود: همچنين زنان ايراني در کنار مردان ايراني و پا به پاي آنها با همين لباس به کارهاي روزمره ميپردازند.
معاون حفظ احياء و ثبت آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي افزود: مردم ايران با پذيرش اسلام توانستند مسير تکاملي فرهنگ قومي و ملي خود را هدايت کرده و شاهد رشد و شکوفايي فرهنگ خود باشند. دراين ميان حجاب ضمن اصالت فرهنگي تاريخي مفاهيم تاريخي را به منصه ظهور رسانده است.
وي در پايان با اشاره به اينکه بانوي ايراني حجاب را مانع حضور در اجتماع نميداند ادامه داد: حجاب دليلي بر حضور بانوان و ادامه فعاليت آنها در جامعه است و با ثبت اين ميراث گرانقدر ايراني اميد است بتوان در پاسداشت و صيانت از حريم اين ميراث معنوي گامي اساسي برداشته شود. /118
انتهای پیام/