تاريخ شفاهي بار سنگين اسناد ديداري و شنيداري سازمان اسناد

مدير اطلاع‌رساني سازمان اسناد و کتابخانه ملي ايران در گفتگو با ميراث آريا(chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: برنامه‌ حافظه جهاني بيشتر به ميراث مستند از جمله ميراث مکتوب و ميراث ديداري و شنيداري تأکيد دارد.


فرزان در ادامه خاطرنشان کرد:در سه سال متوالي برگزاري اين کارگاه‌ها، استادان و کارشناسان يونسکو علاوه بر آموزش مباحث خود، برنامه کارگاه براي کارشناسان، روش‌هايي را نيز براي تکميل بهتر پرونده‌هاي آثار نامزد براي ثبت در فهرست آثار جهاني ارائه مي‌کنند تا پرونده‌ها با اطلاعات کامل‌تر و مناسب‌تري از ايران پيشنهاد شوند.


به گفته اين مقام مسئول در سازمان اسناد و کتابخانه ملي؛ نخستين جلسه اين کارگاه، بيشتر بر روي مباني، مفاهيم و معرفي منابع مورد نظر، انجمن‌ها و مؤسسه‌هاي بين‌المللي فعال در اين زمينه‌ها گفتگو داشت.


وي ادامه داد: در جلسه دوم اين کارگاه به دليل تمرکز بر روي مواد سمعي و بصري، بيشتر در مورد نحوه و مقررات گردآوري مواد سمعي و بصري و طرز نگهداري و سازماندهي آنها بحث شد.



وي با بيان اين‌که سازمان اسناد و کتابخانه ملي در دو معاونت کتابخانه ملي و معاونت اسناد دو روند متفاوت را طي مي‌کند بيان داشت: در کتابخانه ملي بخش عظيمي از منابع غيرکتابي گردآوري شده‌اند.


وي با اشاره به راه‌اندازي بخش منابع غيرکتابي کتابخانه ملي به شکل جدي در سال‌هاي اخير و گردآوري گسترده‌ منابع اظهار داشت: انواع منابع از طريق قانون واسپاري (هر توليدکننده‌ موظف به تحويل دو نسخه از اثر خود به اين سازمان ) گردآوري شد.


فرزان با بيان اين‌که در حوزه معاونت اسناد، اسناد از طريق دستگاه‌هاي دولتي گردآوري مي‌شوند يادآورشد: بخش کوچکي از اين اسناد مواد ديداري و شنيداري هستند که بخش زيادي از اين اسناد ديداري و شنيداري در طول فعاليت سازمان در مورد ‌تاريخ شفاهي تهيه شده که خود نير نگهدارنده آن است./119

انتهای پیام/

کد خبر 1388102828