موزه‌هاي جهان به قفل‌هاي چالشتر مي‌بالند

استاد يداله نيکزاد در گفتگو با ميراث آريا(chtn)، اظهار داشت: با وجود اينکه موفق به ثبت معنوي آثار خود شده‌ام هنوز هم تقليد از طرح‌هاي من در بعضي از آثار هنرمندان مشاهده مي‌شود.

اين هنرمند چالشتري با اشاره به اينکه قدمت قفل سازي به بيش از 3000 سال پيش مربوط مي‌شود، افزود: پدرم بزرگترين استاد قفل سازي ايران بوده و اين حرفه را از وي آموخته‌ام.

اين صنعتگر نمونه که تا کنون کوچکترين و بزرگترين قفل جهان را ساخته تصريح کرد: توليد محصولات را به صورت سفارسي انجام مي دهم و مشکلي در بازار فروش ندارم.

وي افزود: بيشتر قفل‌هايي که مي‌سازم آثاري موزه‌اي هستند و بسياري از قفل هاي توليدي‌ام هم اکنون در موزه‌هاي سراسر جهان قرار دارند.

نيکزاد در خصوص مواد اوليه اين صنعت اضافه کرد: قفل از مواد اوليه گوناگوني از جمله آهن، فولاد، مس، برنج، نقره و طلا ساخته مي‌شود و بيشتر قفل‌ها جنبه تزئيني دارند.

وي هدف از ورودش به عرصه قفل سازي را حمايت از اين هنر دانست و تأکيد کرد: تمامي تلاش من حفظ صنعت قفل سازي است که خوشباختانه تا کنون در رسيدن به اين هدف موفق بوده‌ام.

اين صنعتگر برجسته قفل سازي با بيان اينکه هم اکنون در قديمي‌ترين کارگاه قفل سازي فعاليت مي‌کند، افزود: اين کارگاه بيش از 100 سال قدمت دارد و تاريخچه بعضي از ابزار موجود در اين کارگاه به 200 سال پيش مربوط مي‌شود.

وي در آمد اين حرفه را در مقايسه با زحمت و زمان صرف شده براي توليد قفل ناچيز دانست و ادامه داد: همين مسئله موجب شده است تنها افرادي که علاقه بسياري به اين حرفه دارند و به جنبه مادي توجه چنداني ندارند به قفل سازي مشغول شوند.

اين قفل ساز پرتلاش يادآور شد: تا کنون در نمايشگاه‌هاي بسياري در سراسر کشور شرکت کرده‌ام و در سال‌هاي اخير آگاهي بازديدکنندگان از اين هنر بسيار افزايش يافته است.

نيکزاد با اشاره به اينکه آلمان، انگليس، آمريکا، فرانسه، بلژيک و يونان تعدادي از خريداران قفل هستند، خاطرنشان کرد: همواره ايرانيان مقيم خارج از کشور نيز علاقه بسياري به اين قفل‌ها داشته اند./112


انتهای پیام/

کد خبر 1388102844