سوسن اصيلي در ادامه خاطرنشان کرد: بخش نسخه کتابخانه مرکزي دانشگاه تهران داراي 17 هزار جلد نسخه خطي و مجموعه بزرگ اسناد، عکسهاي قديمي و ميکروفيلم از روي نسخههاي خطي است.
وي با اشاره به اينکه تاکنون مجموعههاي بزرگ نسخههاي خطي اسکن شده و نسخه ديجيتال آنها نيز تهيه شده است اضافه کرد: تا چند سال پيش از روي اين عکسهاي قديمي و اسناد ميکروفيلم تهيه ميشد که در چند سال اخير مانند ساير مراکز، تهيه نسخههاي ديجيتال آغاز شد.
اصيلي با اشاره به اينکه هماکنون تبديل حجم بسياز زيادي از اسناد تاريخي به ميکروفيلم در حال انجام است بيان داشت: هدف نگهداري اصل سند و دسترسي از طريق سيستم ديجيتال است که اميدواريم به زودي مجموعه به طور کامل تبديل و تصوير آن تهيه شود.
به گفته اين مقام مسئول در بخش نسخههاي خطي؛ کارگاه بيناللملي برنامه حافظه جهاني براي ما و کساني که مسئوليت نگهداري آرشيو را دارند بسيار با ارزش است چراکه با روشهاي جديد نگهداري مواد آرشيوي از جمله سيستم ديجيتال و نگهداري آنها آشنا ميشوند.
وي با بيان اينکه به دليل نسخه قابل اطمينان، براي نگهداري اسناد از نسخه پشتيبان مايکروفيلم استفاده ميشود يادآورشد: فيلمهاي موجود در کتابخانه مرکزي دانشگاه تهران ميکروفيلمهاي متني است که از روي نسخههاي خطي اصل موجود در کتابخانههاي مراکز مختلف دنيا ازجمله اروپا، آمريکا و ... تهيه شدهاند./119
انتهای پیام/