هومان مقداديان در ادامه خاطرنشان کرد: امروز با وجود صدمات بسيار طبيعي و عمدي وارد شده به آن هنوز بخشهاي بسيار عظيم آجري، بلندتر از سطح زمينهاي اطراف کاملا قابل تشخيص است.
وي اضافه کرد: مديريت دادههاي مکاني و شيوههاي موثر، دقيق و مقرون به صرفه براي ثبت مشخصات اين اثرارزشمند،تنظيم مقياسهاي برداشت و ارايه نقشهها و کاربرد روشها و ابزارهاي مختلف موجود نيازمند شناخت عميق و دقيق اثر و خواستههاي گروههاي چون باستان شناسان و حفاظت گران است.
به گفته اين کارشناس ارشد مرمت و احياي بناها و بافتهاي تاريخي؛با اين هدف پروژه مستندسازي بخشي از ديوار تاريخي گرگان بين دو برج شماره 29 و 30 طي قراردادي با سازمان ميراث فرهنگي استان گلستان و پايگاه ميراث فرهنگي ديوار بزرگ گرگان انجام شد.
مقداديان بيان داشت: چند سال پيش عمليات نقشه برداري زميني در محل تقاطع ديوار با جاده آسفالت آق قلعه – اينچه برون و در حوالي سه راهي انبار الوم انجام و نزديک به شش کيلومتر از طول ديوار را پوشش داده است.
وي با بيان اين که در سال جاري عمليات نقشهبرداري ديوار با دقت بالا در مقياس 1:100 از فاصله حدود شش کيلومتري جاده آسفالت و به سمت شرق آغاز شد افزود: عمليات نقشهبرداري ديوار نزديک به حدود دو کيلومتر ديگر ادامه يافت./119
انتهای پیام/