وي با بيان اينکه اين رشتههاي صنايع دستي ريشه در گذشته اين منطقه دارد، افزود: با توجه به اينکه بسياري از رشتههاي صنايع دستي همچون گليم بافي و دوخت البسه محلي در حال منسوخ شدن است ، ميراث فرهنگي باغملک جهت احياي اين رشته ها اقدام به آموزش آنها کرده است.
محمدي خاطر نشان کرد: تعداد 20 نفر هنرجو جهت شرکت در کلاس هاي آموزشي رشته هاي گليم بافي و البسه محلي ثبت نام کرده اند.
گفتني است : گليم بافي از جمله رشته صنايع دستي است که بافنده گليم تصاويري از آداب و رسوم ،آئين هاي منطقه خود ، جانوران، گياهان و ديگر اشياء را برروي اين دست بافته حک مي کند.همچنين البسه محلي از جمله لباس هاي محلي زنانه که خود داراي قسمت هاي مختلفي همچون لچک (کلاهک) ، مينا، پيراهن، جليقه ، شلوار است.
لچک (کلاهک) دست بافت تزئين شده از منجق است که قسمت جلوي آن سکه و الماس دوزي است و از آن براي پوشش موهاي خود و براي نگه داشتن مينا از آن استفاده مي شود.
مينا پارچه اي نازک توري مانند به رنگ هاي مختلف و شاد است که اندازه آن تقريباً 3 تا 4 متر بوده و براي پوشش و تزئين روي لباس استفاده ميشود.
اين نوع پيراهن بصورت ساده ، با چاک هاي بلند تا وسط ساق پا در دوطرف آن و طرح هاي تزئين شده با سکه و پولک دوزي در پائين لباس دوخته مي شود.
جليقه در اصل همان کت کوتاه از پارچه هاي گل دار يا مخمل است که جلوي آن نوار دوزي است.
شلوار از پارچه هاي رنگين در ابعاد 5 تا6 متر با چين هاي فراخ گشاد بسيار است که در اصطلاح محلي به آن تنبان قري گفته ميشود.
چوقا: پوششي است عبا مانند و بافته شده از پشم گوسفند و موي بز است که مردان بختياري روي لباس خود مي پوشند.خطوط سياه و سفيد نقش بسته بر پشت وجلوي آن نشات گرفته از اشکال هندسي دردوران باستان استن.رنگ سياه نشانه زميني وبه طرف زمين باريک مي شود وخطوط سفيد به معناي رنگ سفيد آسماني و به طرف آسمان باريک مي شود.البته رنگ سياه نشانه تاريکي و رنگ سفيد نشانه روشنايي هم معنا مي دهد./106
انتهای پیام/