حفظ اصالت شرط اصلي توليد لباس‌ کردي است

آرش ناصريان هنرمند توليد کننده لباس‌هاي محلي در گفتگو با ميراث آريا(chtn)، با بيان اين مطلب گفت: هم اکنون در قالب شرکت سهامي خاص فعاليت مي‌کنم و اين شرکت اولين واحد صنعتي است که اقدام به توليد لباس محلي کرده است.

اين هنرمند توليد کننده لباس‌هاي محلي افزود: لباس‌هاي توليد شده در اين شرکت در حد استاندارد پوشاک ايران است و براي اولين بار در يک واحد صنعتي لباس محلي به صورت مارک دار توليد مي‌شود.

وي با بيان اينکه قبل از راه اندازي اين شرکت 10 سال در حوزه توليد لباس‌هاي محلي کردستان فعاليت داشته، اضافه کرد: لباس محلي کردها در مقايسه با ساير لباس‌ها از تنوع رنگ و طرح‌هاي بسيار بيشتري برخوردار است.

اين صنعتگر ادامه داد: اين تنوع رنگ بر گرفته از محيط زندگي کردها است و فضاي طبيعي زيباي کردستان به طور کامل در لباس‌هاي محلي کردها مشهود است.

وي تصريح کرد: وظيفه انتقال لباس سنتي پيشينيانمان به آيندگان بر عهده ما است و کردها اجازه منسوخ شدن لباس‌محلي شان را نمي‌دهند.

اين هنرمند با تأکيد بر اينکه لباس‌هاي مناطق کردنشين ايران، عراق، ترکيه، سوريه و ارمنستان بسيار به هم شبيه است، اضافه کرد: در مجموع 38 نوع لباس کردي زنانه و مردانه در اين مناطق شناسايي شده است.

وي افزود: در حال حاضر 12 مدل از 38 نوع لباس به صورت عمومي در نواحي کرد نشين مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

اين هنرمند توليد کننده لباس‌هاي کردي تفاوت ميان انواع لباس‌هاي کردي را بسيار جزئي توصيف کرد و اظهارداشت: اين تفاوت‌ها تنها در سربند، شال و کمربند به چشم مي‌خورد که نشان‌دهنده مناطق خاص کردنشين است.

وي يادآور شد: با مشاهده لباس‌ها مشخص مي‌شود که شخص متعلق به کداميک از نواحي کرد نشين است.

ناصريان در پايان خاطرنشان کرد: با توليد صنعتي قيمت نهايي لباس‌هاي محلي کردها تا 50 درصد کاهش يافته است.
112/

انتهای پیام/

کد خبر 1388110640