وي افزود: خرمهره در ايران بيشتر براي چشم نظر استفاده ميشود در حالي که مردمان ساير کشورها بر اين باورند که خرمهره خوش شانسي را به ارمغان ميآورد.
اين هنرمند خرمهره ساز با اشاره به اينکه مشکلي در فروش محصولات خود ندارد، تصريح کرد: در حال حاضر سهم عمدهاي از توليدات خود را به کشورهاي عراق، افغانستان، پاکستان، کشمير، يونان، اسپانيا، مراکش، تونس، فرانسه ارسال ميکنم و بخش عظيمي نيز به آمريکا صادر ميشود.
اين صنعتگر با تأکيد بر اينکه در نمايشگاههاي داخلي و خارجي بسياري شرکت کرده، اظهار داشت: همواره خريداران بسياري اشتياق به خريدن خرمهرههاي قم را دارند.
وي در خصوص مشکلاتي که هنرمندان اين استان با آن مواجهاند، افزود: متأسفانه هنرمندان اين عرصه همواره در تهيه مواد اوليه مرغوب مشکلاتي دارند.
سعادتمند با بيان اينکه سيليس اصليترين ماده را در صنعت خرمهره سازي تشکيل ميدهد، اضافه کرد: کارگاهي که در آن فعاليت ميکنم ظرفيت نگهداري بيش از يکصد تن سيليس را ندارد و هر بار که مواد را تهيه ميکنم از نظر کيفيت با نمونه قبلي متفاوت است.
اين هنرمند افزود: اين حرفه بسيار مشکل است و حتي تغيير فشار گاز کورهها نيز براي هنرمندان دردسر ايجاد ميکند.
وي يادآور شد: در خصوص خاستگاه خرمهره سازي اين ترديد وجود دارد که آيا اولين بار اين صنعت در مصر بوجود آمده و يا ايرانيان آن را کشف کردهاند.
اين صنعتگر در پايان خاطرنشان کرد: با توجه به وجود معادن مس بسياري که در ايران وجود دارد به احتمال زياد اين هنر ابتدا در ايران به وجود آمده است.
112/
انتهای پیام/