جانشين معاون عمراني وزير کشور با تاکيد بر اينکه اين لايحه در دولت دهم به تصويب مي رسد، افزود: با تصويب اين لايحه مهم آن قسم از وظايف که قابل واگذاري است از طريق سازمانها به شهردارهاي واگذار مي شود که اين امر تصميم پربرکتي است.
تابش فر در مورد حقوق شهرداران نيز گفت: يکي ديگر از مواردي که در دولت نهم مورد توجه قرار گرفت بحث حقوق شهرداران بود که البته هنوز با توجه به گستره وظايف شهرداران اين حقوق ناچيز است.
جانشين معاون عمراني وزير کشور در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به ديگر لوايح پيرامون فعاليت شهرداريها که در دست بررسي است، گفت: سال 62 مقرر شد دولت لايحه اي تحت عنوان \"ايجاد درآمدهاي پايدار و مستمر\" تهيه کند تا شهرداريها در راستاي خودکفايي خود قدم بردارند.
تابش فر با بيان اينکه با گذشت 27 سال از اين موضوع هنوز اين لايحه تدوين نشده است، بيان داشت: اين موضوع اخيرا از سوي سازمان شهرداريها و وزارت کشور در کميسيون اقتصادي دولت طرح شده است که هفته آينده جهت نهايي شدن به هيئت دولت ارائه مي شود.
وي افزود: ما مصر هستيم که اين لايحه را در هيئت دولت تصويب کنيم تا بخشي از مشکلات شهردارها برطرف شود.
جانشين معاون عمراني وزير کشور با اشاره به تاثير قانون ارزش افزوده بر درآمد شهرداريها، گفت: ما در حال حاضر يک هزار و 91 شهرداري در کشور داريم که بودجه مورد نياز برآورد شده براي اين شهرداريها رقمي بالغ بر 19 هزار ميليارد تومان است.
وي تصريح کرد: سال گذشته با احتساب اعتبار شهرداري تهران بيش از 11 هزار ميليارد تومان بودجه شهرداريهاي کشور بود که اين رقم تا 16 هزار ميليارد بيش از چهار هزار ميليارد کسري دارد.
تابش فر ادامه داد: در استان لرستان نيز بودجه 23 شهرداري اين استان 114 ميليارد تومان پيش بيني شده است.
جانشين معاون عمراني وزير کشور ادامه داد: با توجه به ميزان بودجه ياد شده ميانگين سرانه عمراني در استان لرستان 56 هزار تومان است که اين رقم در مقايسه با ميانگين کشوري که 90 هزار تومان است خيلي عقب است.
تابش فر با تاکيد بر اينکه با وضعيت موجود شهرداريها بايد به سمت ايجاد درآمدهاي پايدار و مستمر حرکت کنند، گفت: شهرداريها براي رفع بخشي از مشکلات خود بايد از درآمدهاي کاذب مانند کميسيون ماده 100 جلوگيري کنند.
وي با تاکيد بر ضرورت ايجاد درآمدهاي مستمر که هم \"قانوني\"و هم \"پايدار\" است در شهرداريها، بيان داشت: متاسفانه شهرداريها 13 منبع درآمدي داشتند که به مرور زمان اين منابع درآمدي از آنها گرفته و به ديگر دستگاهها و نهادها انتقال داده شد.
جانشين معاون عمراني وزير کشور ادامه داد: در طول يکسال و نيم گذشته ما 26 لايحه و طرح دستگاههاي مختلف عليه شهرداريها را خنثي کرديم.
تابش فر با اشاره به برخي موارد از اين طرحها و لايحه ها، عنوان کرد: به عنوان مثال وزارت علوم به دنبال مشمول شدن در زمينه معافيت عوارض به مثابه آموزش و پرورش بود و وزارت نيرو نيز به دنبال تصويب تعلق نگرفتن عوارض نوسازي به تاسيسات خود بود.
جانشين معاون عمراني وزير کشور همچنين با تاکيد بر ضرورت آموزش نيروها، گفت: يکي از مشکلاتي که شهرداريهاي کشور با آن مواجه هستيند وجود نيروهاي اضافه و غيرمتخصص است.
تابش فر از شهرداران خواست نسبت به کم کردن نيروهاي اضافه خود اقدام کنند و يادآور شد: هر پرسنل براي شهرداريها ماهانه يک ميليون تومان هزينه دارد.
وي ادامه داد: شهرداريها بايد توجه داشته باشند که با ايجاد تراکم نمي توانند حرکت موزوني داشته باشند.
جانشين معاون عمراني وزير کشور با تاکيد بر قبول واقعيات در بودجه بندي شهرداريهاي از سوي شهرداران، گفت: يک شهردار خوب شهرداري است که علاوه بر حفظ وضعيت موجود يک قدم مجموعه را به جلو ببرد.
جانشين معاون عمراني وزير کشور در مورد اختلاف ميان شوارها و شهرداريها نيز عنوان کرد: در حال حاضر در کل کشور بالغ بر 70 هزار عضو اصلي در شوراهاي اسلامي و بيش از يک هزار و 91 شهرداري وجود دارد.
تابش فر با تاکيد بر اينکه نقاط آسيب ما در بدنه شوراها و شهرداريهاست، بيان داشت: اختلافات دقيقا از جايي شروع مي شود که شوراها و شهرداريها در کار يکديگر دخالت مي کنند.
جانشين معاون عمراني وزير کشور همچنين در مورد قانون ماليات بر ارزش افزوده نيز بيان داشت: اين قانون برکات خوبي براي شهرداريها داشته است.
تابش فر ادامه داد: در سال جاري قانون ماليات بر ارزش افزوده بالغ بر 700 ميليارد تومان افزايش درآمدي براي شهرداريها داشته است.
مدير کل امور شهرداريهاي وزارت کشور ابراز اميدواري کرد که ميزان افزايش درآمد از محل اين قانون براي شهرداريها به يک هزار و 300 ميليارد تومان نيز برسد.
جانشين معاون عمراني وزير کشور همچنين در زمينه گلايه برخي اعضاي شوارها و شهرداريها از اين قانون گفت: در اين راستا ما نامه اي به وزير اقتصاد داده ايم که مکانيزم اجراي اين قانون به گونه اي انجام شود که مشکلات فعلي شهرداريها مرتفع شود و درآمد شهرداريها از محل اين قانون افزايش يابد.
تابش فر اين قانون را زمينه ساز ايجاد درآمد پايدار براي شهرداريها ارزيابي کرد و گفت: اين قانون در حال حاضر در عمده کشورهاي دنيا در حال اجرا است و حتي در برخي کشورهاي اروپايي نيز تا 14 درصد رسيده است.
جانشين معاون عمراني وزير کشور همچنين در خصوص برخي انتقادات شهرداران در زمينه معافيت اماکن غير آموزشي وزارت آموزش و پرورش از عوارض خاطر نشان کرد: يکي از مواردي که ما به دنبال آن هستيم حذف کلمه \"اماکن مرتبط\" از جمله \"معافيت عوارضي آموزش و پرورش و اماکن مرتبط\" است.
وي ابراز اميدواري کرد با تصويب اين موضوع در قانون سال 89 تنها \"فضاهاي آموزشي\" مشمول معافيت عوارض شوند.
تابش فر همچنين در مورد برخي دستگاهها و نهادها که اقدام به گرفتن پروانه براي ساختمانهاي خود نمي کنند نيز با اشاره به قانون موجود در اين زمينه گفت: مطابق تبصره يک ماده 100 شهرداري هر نهاد حقيقي و حقوقي حتي وزارت کشور نيز بايد براي ساخت و سازهاي خود پروانه بگيرد.
100
انتهای پیام/