ميراث آريا(chtn) - در همين حال به نظر مي رسد پيش‌بيني‌هاي ناگوار و نگراني اهالي بازار مسکن بابت تحريک قيمت مسکن با هدفمندشدن يارانه‌ها، بازتاب‌هاي مثبتي در دولت داشته است تاجاييکه وزير مسکن روزگذشته اطمينان داد هزينه هدفمند‌شدن يارانه‌ها براي سازنده‌ها و انبوه‌سازان به صفر مي‌رسد و کنترل‌ها در بازار مسکن براي مقابله با زمينه جهش قيمت، همزمان با اجراي قانون يارانه‌ها تشديد خواهد شد.
علي نيکزاد همچنين ثبات قيمت مسکن براي رفاه و جلوگيري از کاهش قدرت خريد 7 دهک اول جامعه را جزو اولويت‌هاي کاري وزارت مسکن اعلام کرد.
وزير مسکن همچنين در پاسخ به برخي پيش‌بيني‌ها درباره زمان خروج از رکود مسکن گفت: \"درحال حاضر عده‌اي منتظر رويت علايم مثبت از بازار مسکن براي جهش قيمت هستند تا بلافاصله براي دستيابي به سود‌هاي چندبرابر نرخ تورم، وارد شوند اما دولت مکانيزم بازار مسکن را به گونه‌اي تعريف و تحت کنترل قرارداده که \"رکود قيمتي\" در بازار مسکن سال آينده هم تداوم مي‌يابد. هرچند رکود ساختماني از اوايل نيمه دوم امسال به خط پايان نزديک شد و در حال حاضر، شيب صدور پروانه‌هاي ساختماني مسير صعود را درپيش گرفته است.\"
نيکزاد به رونق فعاليت‌هاي انبوه‌سازي بعد از يک دوره رکود اشاره کرد و گفت: طي ماه‌هاي اخير، ساخت بيش‌از 200 هزار واحد مسکوني مهر آغاز شده و براي حدود 200 هزار واحد ديگر، با سازنده‌هاي بزرگ تفاهم اوليه شده است که مجموعه اين اقدامات، بازار رکود ساختماني را در مسير رونق قرار داده است.
وي درباره سهم بازار مسکن از محل هدفمندشدن يارانه‌ها نيز تصريح کرد: در بند 2 ماده 7 و بند الف و د ماده 8 قانون يارانه‌ها تاکيد شده 80 درصد منابع آزادشده از اجراي اين قانون، براي کمک به تامين هزينه مسکن و بهينه‌سازي مصرف انرژي در واحدهاي مسکوني صرف شود. که در اين راستا، سازنده‌هايي که از طريق صنعتي اقدام به ساخت‌وساز کنند، بيشترين کمک در قالب پرداخت يارانه مستقيم به آنها تعلق مي‌گيرد. وي افزود: دولت در بحث يارانه‌ها به گونه‌اي اقدام خواهد کرد که هم اجزاي تشکيل‌دهنده ساختمان و هم بازار مسکن از اين محل سهم ببرند.
وزير مسکن در ادامه با بيان اينکه، از سال آينده و با اجراي قانون يارانه‌ها، بايد سازنده‌ها شيوه‌ سنتي ساخت را کنار بگذارند، گفت: صنعتي‌سازي، هزينه‌هاي ساخت و پرت مصالح ‌ساختماني را به حداقل مي‌رساند.
نيکزاد تاکيد کرد: دولت براي حمايت از صنعتي‌سازي مسکن، توليد کارخانه‌هاي جديدي که براي عرضه قطعات پيش‌ساخته احداث شود را بصورت تضميني خريداري مي‌کند.
علي همچنين گذري کوتاه به آنچه در سال‌ها و دولت‌هاي گذشته اتفاق افتاده بود کرد و با نقد ظريف از گذشتگان، گفت: دولت در گذشته فقط ساخت مسکن براي10 درصد از تقاضاي موثر در بازار را تقبل مي‌کرد که آن هم در قالب طرح‌هايي نظير اجاره به شرط تمليک دنبال مي‌شد. حالا عده‌اي به ما هم مي‌گويند بازار مسکن را رها کن، عرضه و تقاضا خودبه‌خود تنظيم مي‌شود و مشکلات رفع خواهد شد! اما اين طور مديريت‌‌ها کار ما نيست. نيکزاد ادامه داد: دولت در حال حاضر براي اوج تقاضاي مسکن که از سال آينده تا پايان سال 91، با ورود يک ميليون و 500 هزار متقاضي به بازار مسکن بوجود مي‌آيد برنامه‌ريزي کرده است و از طريق مسکن‌مهر، مسکن اجتماعي و مسکن روستايي به اين نياز انبوه پاسخ خواهد داد.
وزير مسکن با بيان اينکه تا پايان سال جاري 50 هزار واحد مسکوني در قالب مسکن‌مهر و طرح‌هاي انبوه‌سازي در کل کشور به بهره‌برداري خواهد رسيد، گفت: سال آينده نيز 600 هزار واحد مسکوني مهر به متقاضيان تحويل مي‌شود.وي افزود: در برنامه پنجم ساخت بيش‌از 5 ميليون واحد مسکوني هدفگذاري شده است.
نيکزاد درباره طرح مسکن اجتماعي نيز گفت: به موجب تفاهمي که بين وزارت مسکن، وزارت رفاه و کميته امداد انجام شده، کميته امداد مسول ساخت و تحويل 20 هزار واحد مسکوني به دهک‌هاي اول و دوم شده است که براي اين منظور وزارت مسکن موظف است زمين براي ساخت 20 هزار واحد مسکوني به اضافه 15 ميليون وام ساخت اختصاص دهد و وزارت رفاه نيز براي هر واحد بايد 6 ميليون کمک بلاعوض کند.
وزير مسکن در ادامه به پيشرفت‌ مناسب مسکن مهر اشاره کرد و با بيان اينکه تاکنون 2 هزار ميلياد تومان از 3500 ميليارد خط اعتباري مسکن مهر هزينه شده است، گفت: دولت مصوبه خوبي براي تامين تاسيسات زيربنايي پروژه‌هاي مسکن مهر درنظر گرفته تا در زمان بهره‌برداري از واحدها، ساکنان مشکلي به لحاظ فضاهاي آموزشي، فرهنگي، ورزشي و درماني نداشته باشند. در اين راستا استانداران موظف شده‌اند از محل بودجه 89، سهمي از اعتبارات استاني را براي تامين تاسيسات زيربنايي مسکن مهر اختصاص دهند.


100

انتهای پیام/

کد خبر 1388111311