مسعود شريفي درادامه خاطرنشان کرد: در اين نمايشگاه 70 تابلوي ليتوگرافي متعلق به کاخ صاحبقرانيه که از گذشتههاي دور بر جاي مانده به نمايش گذاشته ميشود.
وي با بيان اينکه آثار اين نمايشگاه مجموعهاي برگزيده از تصاوير پوشاک ايران است بيان داشت: از ويژگيهاي اين آثار ، ميتوان به بهرهگيري از فن چاپ سنگي (ليتوگرافي) به معناي بيان موضوع اشاره کرد.
وي اضافه کرد:ليتوگرافي ابداعي در صنعت چاپ براي تکثير آثار گرافيک هنري است که اولين بار توسط هنرمند آلماني \"آلويس زنه فلدر\" در سال 1796 ميلادي اختراع شد.
به گفته وي؛ آثار به نمايش گذاشته شده در اين نمايشگاه دربرگيرنده اطلاعات متنوع و ارزنده از پوشاک طبقات مختلف اجتماعي ايران است. همچنين دادههاي مردم شناسي و تاريخي و اطلاعات تکنيکي و سابقه صنعتي آنها را نيز دراختيار علاقمندان قرار ميدهد.
وي با اشاره به وارد شدن چاپ سنگي به ايران در زمان فتحعلي شاه قاجار افزود: در اين روش بر روي يک سنگ صيقلي طرح مورد نظر با مرکب ترسيم و سپس بر روي آن اسيد ليتريک ميريزند تا محل خالي سنگ به اندازه يک ميلي متر حل شده و نوشتههاي روي سنگ به صورت برجسته نمايان شود.
شريفي ادامه داد: پس از آن با غلتک طرح مرکبي بر روي بخشهاي برجسته با فشار يکسان قرار داده ميشود آنچه که از اين طرح بر روي کاغذ منعکس ميشود اثر بخشهايي است که مرکب چاپ را به خود جذب کرده است.
وي درپايان خاطرنشان کرد: اين نمايشگاه از 19 تا 25 بهمن در اتاق اسناد صاحبقرانيه مجموعه نياوران براي بازديد عموم داير است./119
انتهای پیام/