مسايل سياسي بر عملکرد موزه بريتانيا سايه انداخته است

به گزارش ميراث آريا (chtn) ،رئيس سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري در يک نشست مطبوعاتي در مورد موضوع انتقال منشور کوروش به ايران گفت: نزديک به يک ماه پيش تيم جديد مذاکرات ( رئيس جديد موزه ملي و مدير کل بين‌المللي سازمان ميراث فرهنگي) مذاکرات خود را با موزه بريتانيا به شکلي جدي دنبال کرد و در نهايت طرف انگليسي اعلام کرد منشور همراه با چهار قطعه‌اي که اخيراً کشف شده به ايران ارسال مي‌شود اما برگزاري سمينار يا کنفرانس علمي در اين حوزه ضروري است و طرف ايراني به اين سميناردعوت شد سرانجام زمان ارسال از 16 ژانويه به ماه جولاي موکول شد.

معاون رئيس جمهور ادامه داد:چه ضمانتي وجود دارد که پس از 4 ماه دوباره اين داستان تکرار شود،البته پيش از اين مباحث ما مراتب اعتراض خود را به سفير انگليس اعلام کرديم که کشور ما کشوري بسيار امن است.

وي با اشاره به اينکه متاسفانه به دليل موضع تيم مذاکره کننده قبلي ما متن نامه طرف انگليسي به رسانه‌ها کشيده شد،گفت:در جمع بندي از موضع خود کوتاه نيامديم به طوريکه دو هفته پيش نامه‌اي از سوي مدير کل بين‌الملل سازمان به موزه بريتانيا ارسال و مهلت 2 هفته‌اي به آنها اعلام شد و اين مهلت 2 هفته‌اي فردا به پايان مي‌رسد.

وي در ادامه به هماهنگي با برخي از دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها و تخصيص بودجه‌اي براي انجام تعهدات ايران، افزود: حتي افرادي براي اعزام به انگليس براي نظارت نحوه ارسال منشور به ايران تعيين شدند و نيز مراحل اخذ ويزا براي نمايندگان موزه بريتانيا نيز انجام شد.

بقايي اضافه کرد: با توجه به روند رفتاري موزه بريتانيا، اين مجموعه کاملاً سياسي و ما سازماني فرهنگي هستيم و تمايلي به همکاري با مجموعه‌هاي سياسي نداريم، چرا که براي دومين بار است که آنها به تعهدات خود عمل نکرده‌اند.

وي با بيان اين که سايه مسايل سياسي بر روند عملکرد موزه بريتانيا کاملاً حس مي‌شود،تصريح کرد: بر اين اساس به تمامي موزه‌هاي دنيا اعلام خواهيم کرد که ( از تجربه ما درس بگيريد و چنانچه مي‌خواهيد همکاري مشترک فرهنگي با موزه بريتانيا داشته باشيد قبلاً اين موضوع را به تاييد وزارت خارجه انگليس برسانيد. چون موزه بريتانيا وقت کشي کرده و به تعهدات خود عمل نمي‌کند.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي از تمامي رسانه‌هاي خبري خواست تا در اين زمينه به سازمان ميراث فرهنگي کمک کنند.

بقايي در پاسخ به سئوال ميراث آريا در مورد پيگيري دريافت خسارتهاي موزه ملي در رابطه با برگزاري نمايشگاه منشور کوروش گفت: با توجه به تأمين سيستم‌هاي امنيتي در موزه‌ ملي و پرداخت هزينه‌اي بالغ بر 200 ميليون تومان هم اکنون پيگيري بخش حقوقي سازمان ميراث فرهنگي و نيز اعلام شکايت به سازمان هاي بين المللي مانند يونسکو در حال انجام است .


بقايي در ادامه از پيگري رئيس پژوهشگاه براي بررسي و مطالعات نمونه هايي از منشور کوروش در نقاطي همانند شوش و هگمتانه خبر داد چراکه پيدا شدن 4 قطعه ياد شده فرضيه يکي نبودن منشور کوروش را تقويت کرده است.


وي در ادامه اين نشست از مراحل تشکيل پرونده‌هاي ثبت ميراث معنوي و ارسال آنها به يونسکو خبر داد و گفت: از مهم‌ترين اين پرونده‌ها ميِ‌توان به آيين‌هاي ازدواج اقوام ايراني، غذاهاي سنتي اقوام ايراني، پرده‌خواني و نقالي و آيين قالي شويان مشهد اردهال اشاره کرد.

بقايي در توضيح اين مطلب گفت: البته تکنيک دوخت لباس اقوام ايراني،تکنيکهاي دريانوردي ايرانيان در خليج فارس، تکنيک‌هاي کشاورزي بومي ايرانيان، موسيقي سنتي اقوام ايراني، تکنيک‌هاي معماري سنتي ايراني و هنر خوشنويسي و سبک‌هاي پخت نان در اين فهرست قرار دارند.

معاون رئيس جمهور با اشاره به تشکيل پرونده مساجد تاريخي از جمله مساجد امام اصفهان و ‌ساوه گفت: قرار است در يک فهرست با هفت موضوع پرونده مساجد تاريخي با عنوان مساجد و زيارتگاه‌ها در قالب يک پرونده به يونسکو ارسال شود.

به گفته‌اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي گفت:؛ الزاماً موزه ملي ايران نبايد فقط به عنوان يک موزه باستان‌شناسي مطرح باشد بلکه موضوعاتي نظير مردم شناسي و نسخ خطي، تابلو‌هاي نقاشي و آثار فرهنگي و تاريخي بايد در موزه ملي گنجانده شوند.

وي در ادامه گفت: معتقدم شوراي راهبردي براي موزه ملي تعريف شود به اين مفهوم که متخصصاني از تعدادي باستان‌شناس، کارشناس نسخ خطي و مردم‌شناسي و کارشناس روابط بين‌الملل جمع شوند تا بتوانند موزه ملي را هدايت کنند. بر اين اساس مديريت موزه ملي بايد با روابط بين الملل، تعاملات فرهنگي و ارتباطات آشنا باشد.

وي اضافه کرد: اردکاني،سرپرست جديد موزه ملي با سابقه بيش از پنج سال فعاليت در سازمان ميراث فرهنگي به تمام زواياي سازمان آشنا است.‌/118

انتهای پیام/

کد خبر 1388111759