ميراث آريا (chtn) – پرويز سروري که در نخستين همايش تبيين انديشه هاي سياسي،اجتماعي،فرهنگي حضرت امام خميني (ره)که به همت سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي وگردشگري برگزار شد با توجه به ايام مبارک دهه فجر با اشاره به مطلب فوق گفت:انقلاب ايران تنها نمونه اي از انقلاب ها بعد از جنگ جهاني دوم است که هر دو بلوک قدرت آن زمان با آن به مخالفت پرداختند.
وي ادامه داد: در واقع مي توان گفت که اصلا هيچ نمونه اي را نمي توان يافت که هر دو بلوک شرق وغرب در برابر آن موضع گيري کرده باشند.اين را مي توان يکي از ويژگي هاي منحصر به فرد انقلاب دانست.اما انقلاب ايران بر پايه شعارنه شرقي نه غربي جمهوري اسلامي شکل گرفت ،به هيچ يک از اين دو جبهه متمايل نشد واستقلال خود را حفظ کرد.
نماينده مردم تهران در خانه ملت درباره ديگر ويژگي هاي انقلاب افزود:از لحاظ مدل مبارزه نيز انقلاب به گونه اي عمل کرد که تا آنزمان بازهم يگانه بود چرا که تا پيش از اين هر انقلاب يا حرکت اجتماعي که در دنيا شکل مي گرفت بر پايه يکي از دو مدل شرقي وغربي استوار بود ،اما مدل انقلاب مدلي بود بر پايه مرجعيت که رهبري آن را براي انقلاب طراحي کرده بود.
سروري ادامه داد:انقلاب ايران در يک مورد ديگر هم نمونه بود وآن اين بود که بعد از رنسانس تنها انقلابي بود که بر پايه دين بر پا شده بود .چرا که پيش از آن شرقي هم مي گفتند که دين افيون توده براي تبيين وپذيرش ظلمي است که ظالم مي کند وغربي ها هم مي گفتند که دين از سياست جدا است وتنها مختص کنيسه وکليسا ومسجد است وبيرون از آن کارکردي ندارد.
اما بر خلاف اين نظريات انقلابي شکل گرفته بود که تمام حرکات خود را منبعث از دين مي دانست وبه هيچ وجه هم نه افيون توده ها بود ونه ابزار دست زورگويان.
وي افزود:در مديريت هم انقلاب يک مديريت ويژه اتخاد کرد و البته همانطور که مي دانيد در تعريف مديريت خوب در دانشگاه ها اين دو نکته بسيار مهم شمرده مي شود؛ اول تبديل تهديد به فرصت و دوم تبديل ترديد به تصميم در توضيح اين دو نمونه ،از نحوه مديريت ويژه حضرت امام مثال مي آورم.
عضو کميسيون امنيت ملي مجلس اضافه کرد:پيش از انقلاب رژيم به اين نتيجه رسيده بود که ارتش داراي بدنه اي است که تمايل مذهبي دارد وبراي اينکه بتواند آنها را در مقابل مردم قرار بدهد دستور تير اندازي به مردم را صادر کرد که نمونه فجيع ودردناک آن فاجعه هفدهم شهريور است.
وي ادامه داد:پس وقوع اين حاثه مردم انقلابي با فراهم کردن سلاح منتظر دستور امام براي مبارزه مسلحانه با رژيم بودند اما امام (ره) با مديريت خود اين تهديد را به فرصت تبديل کرد ومانع از وقوع درگيري ها که شايد باعث مي شد که انقلاب تا به امروز هم به پيروزي نرسد ،شد و آن اين بود ؛امام در اوج خشم وناراحتي مردم با آن ديد ودرايت والا بيانيه اي صادر کردند مبني بر اينکه مردم به ارتشي ها گل بدهند وبگويند \"برادر ارتشي ،جواب گل گلوله است\" .
وي افزود:اين ديد امام (ره) باعث شد که مردم خشم خود راکنترل کنند وبه دستور ايشان به ارتشي ها گل بدهند ونتيجه آن شد که آنها هم به خيل مردم مسلمان انقلابي پيوستند.
سروري براي توضيح تبديل ترديد به تصميم در عرصه مديريت هم مثالي از دوران جنگ به ميان آورد وگفت:بعد از عمليات طريق القدس که اولين عمليات کلاسيک سپاه به حساب مي آمد و به آزاد سازي بستان منجر شد به نوعي فرماندهان سپاه را دچار ترديد کرد.
وي ادامه داد:اين ترديد ناشي از آن بود که تا پيش از اين عمليات ها پارتيزاني بود وتلفات کمتر اما فرماندهان ديدند که با تعداد زيادي شهيد و مجروح روبرو هستند واين باعث شد که آنها دچار ترديد شوند وخدمت امام رسيدند.
وي افزود :امام با درايت خود اين ترديد را به فرصت تبديل کرد وآن اين بود که به آن فرماندهان فرمود خون تمام شهدا بر گردن من ،دشمن به اسلام وکشور حمله کرده است وبايد با تمام قوا در برابر آن ايستاد واين گونه بود که امام (ره) اين ترديد را به فرصت تبديل کرد وکساني که مي خواستند به عنوان نيروي ساده بجنگند تبديل به افرادي شدند که همان شب آماده براي حمله بودند.
سروري در پايان تصريح کرد:در واقع اين انقلاب مديون درايت ومديريت حضرت امام (ره) که توانست تملم معادلات شرق وغرب را به هم بريزد وبه راستي آن نام زلزله قرن را داده اند وبه رهبري ومديريت ايشان انقلاب ايران تمام معادلات دنيا را به هم ريخت.
100

انتهای پیام/

کد خبر 1388111921