اجراي طرح تکريم براي هنرمندان پيشکسوت صنايع‌‌دستي کشور

به گزارش ميراث آريا(CHTN)، روز گذشته در نشستي با حضور مشاور اجرايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و دبير شوراي ارزشيابي هنرمندان و مديران کل ستادي به ميزباني معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌‌دستي، پيشنهاداتي در اين زمينه مطرح شد.

بنابراين گزارش طبق آيين نامه تکريم هنرمندان پيشکسوت مصوب 13شهريور ماه سال 1379 هنرمندان صنايع‌‌دستي نيز در کنار هنرمندان رشته‌هاي موسيقي، نمايش، شعر، ادبيات، داستان، سينما، معماري، هنرهاي تجسمي و خوشنويسي با رعايت شرايط خاص مي توانند از پاداش مستمري برخوردار شوند.

برخورداري از 35 سال سابقه آفرينش‌هاي حرفه‌اي هنري، بيش از 60 سال سن، برخورداري از حسن شهرت در کنار داشتن سبک ويژه، شرايط هنرمندان براي استفاده از طرح تکريم است.

طرح تکريم هنرمندان پيشکسوت بنا به پيشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به استناد اصل يکصد و سي و هشتم قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران توسط هيأت وزيران به تصويب رسيد.

اين گزارش حاکي از آن است که شيوه نامه نحوه تعيين و پرداخت مستمري به هنرمندان معمر و از کارافتاده نيز در 8 فصل، 23 ماده و 4 تبصره در تاريخ دوم آبان ماه سال 1383 به تصويب وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي رسيد.

طبق اين طرح نيز با وجود آنکه نامي از هنرمندان رشته‌هاي صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي برده نشده، معاونت صنايع‌دستي به دنبال اجرايي کردن آن به نفع صنعتگران اين بخش است.

بر اساس اين شيوه نامه، پرداخت کمک مستمري به هنرمندان معمر و از کارافتاده تنها براي هنرمندان رشته‌هاي شعر، موسيقي، تئاتر، سينما، هنرهاي تجسمي و ادبيات داستاني با حداقل 20 سال سابقه فعاليت امکان پذير خواهد بود.

بر پايه اين گزارش بررسي درخواست‌ها و تعيين مصاديق هنرمندان و مستمري بگيران موضوع اين شيوه نامه به تشخيص شوراي ارزشيابي هنرمندان کشور انجام مي‌شود.

اين در حالي است که اعتبار مورد نياز اجراي اين شيوه نامه همه ساله در اعتبارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي پيش بيني شده که پس از ابلاغ از طريق معاونت امور هنري انجام مي‌شود.

در نشست روز گذشته معاونت با مشاور اجرايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و دبير شوراي ارزشيابي هنرمندان بر اجرايي شدن هر دو مصوبه براي هنرمندان صنايع‌‌دستي تأکيد شد که مشاور اجرايي وزارت فرهنگ و ارشاد بر بررسي راهکارهاي موجود تأکيد کرد.

معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌‌دستي معتقد است با توجه به اينکه هنرمندان و صنعتگران صنايع‌‌دستي اغلب جزء دهک‌هاي پايين جامعه هستند اجرايي کردن برنامه‌هاي حمايتي براي آن‌ها ضروري به نظر مي‌رسد./111

انتهای پیام/

کد خبر 1388112043