موزه‌ها تابلو و ويترين فعاليت‌هاي ميراث فرهنگي هستند

به گزارش ميراث آريا (chtn) ،با حضور رئيس سازمان ميراث فرهنگي رونمايي از تنديس حضرت امام (ره ) و نيز افتتاح دو نمايشگاه تاريخ معاصر ايران و ظروف سلطنتي در مجموعه فرهنتگي تاريخي سعدآباد انجام شد.

حميد بقايي در يک نشست خبري که در اين مجموعه برگزار شد،گفت:در رويکرد جديد موزه‌ها به سمتي مي‌رويم که موزه‌ها فقط نمايشگاه نباشند بسياري از آثار ما در انبارها هستند براي نمونه در موزه ملي اشيايي مربوط به 40 سال پيش وجود دارند که تا کنون از داخل گوني خارج نشده اند.

وي در توضيح اين مطلب گفت: موزه انبارداري و نمايشگاه صرف نيست بلکه مکاني مانند دانشگاه است که هنگام ورود به مخاطبان اطلاعات جامع ارائه مي‌کنند اينها ظرفيت‌هايي هستند که موزه‌ها ايجاد مي‌کنند.

بقايي ادامه داد:‌بايد نظام ذهني نسل ايراني نظام پويايي باشد و بايد آن را با اطلاعات درست تصحيح کنيم و در اين ميان موزه نقش مهمي ايفا مي‌کند زيرا باعث مي‌شود که يک فرد به دنبال بررسي موضوع خاصي برود.

وي با بيان اينکه بيشترين دوره عمر و اوقات فراغت خود را در کتابخانه‌ها ، زيارتگاه‌ها و موزه‌هاگذرنده‌ام، افزود:موزه مکان مقدسي است زيرا آثار به نمايش گذاشته شده در آن حاصل تلاش و خلاقيت و زحمات بندگان خداوند است.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي از مدير مجموعه سعدآباد خواست که تاريخ معاصر کشور و تصوير تاريخ 100 ساله ايران براي نسل جديد بازگو شود.

معاون رئيس جمهور اضافه کرد: 70 سال از جنگ جهاني دوم مي‌گذرد و در کشورهاي اروپايي شاهد نمايش فيلم، ‌برگزاري موزه و جشن پيروزي اين موضوع هستيم آنها هميشه اين موضوع را زنده نگه مي‌دارند اما کسي جرأت ندارد که در مورد هولوکاست چيزي بگويد.

وي در ادامه گفت: در کشور ما نيز پس از مطرح شدن اين موضوع ابتدا سکوت خبري حاکم شد سپس دست‌هايي در داخل آن را به طنز گرفته و به فراموشي مي‌سپارند.

وي با اشاره به حمله متفقين در سوم شهريور ماه به ايران، کشته شدن هزاران نفر از سربازان ايراني و از بين رفتن تجهيزات و وقوع قحطي در کشور اظهار داشت: هنگامي که نسل جديد و رسانه‌ها با تاريخ آشنا شوند قطعاً از اين مسائل به سادگي نمي‌گذريم و نقطه اصلي را پيگيري مي‌کنيم.

بقايي با اشاره به وقوع جنگ جهاني اول، قحطي و خسارات ميليوني پس از آن بيان داشت: آيا نبايد آنها حداقل از ما عذرخواهي کنند.در اين ميان موزه‌ها نقش اصلي را در اين حوزه بازي مي‌کنند و اين مسايل را براي مردم بازگو مي‌کنند چراکه موزه‌ها درايجاد هويت ملي نقش اصلي دارند.

وي با اشاره به اين‌که مراجعه به موزه در کشور ما به نقطه مطلوب نرسيده است، بيان داشت:بايد به سمتي برويم که همان طور که مردم براي ساير فعاليت‌هاي فرهنگي و هنري خود وقت و هزينه مي‌کنند بازديد از موزه‌ها را در سبد کالاي خود قرار دهند.

به گفته بقايي،يکي از زيباترين موضوعاتي که ثبت آن در دستور کار قرار دارد غذاهاي اقوام ايراني است زيرا سفره در ايران مقدس است بايد فرهنگ آداب و رسوم غذا خوردن به اشکال و روش‌هاي مختلف براي مخاطبان خارجي نمايش داده شود.

وي با اشاره به اينکه ملت بزرگ ايران نقش بزرگي در تاريخ دارد، اظهار داشت: قلب دنيا خاورميانه و قلب و کليد اصلي خاورميانه کشور ماست زيرا ايران، ترانزيت شرق و غرب است.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي با اشاره به گفته‌هاي خود در همايش جاده ابريشم گفت:وقتي فردي مانند مارکوپولو به اسم جهانگرد همراه با دو کشيش از اروپا به چين و سرزمين‌هاي اسلامي مي‌رود نبايد به سادگي به اين موضوع نگاه کنيم. اين فرددر پايتخت چين به عنوان مشاور اعظم امپراتوري چين منصوب مي‌شود.

وي در توضيح اين مطلب گفت:از طرفي مغولان نيز به کشورهاي اسلامي حمله کرده بودند. آنها ديدند که ايران و کشورهاي اسلامي نقطه ترانزيت کالا و تجارت شرق و غرب است. پس از پايان سفر اين جهانگرد، دوران طلايي جاده ابريشم به پايان رسيد و اين موضوع ارتباطي به حمله مغول نداشت.

به گفته وي؛ بر اين اساس موزه‌دار، بايد تاريخ را به نسل جديد معرفي کند و به راحتي نبايد از هر چيزي عبور کنيم، مطالعه بررسي و تحقيق وظيفه اصلي ماست. زيرا دشمن به هويت ملي ميراث فرهنگي ما چشم طمع دارد نزديک به 100 سال است که از آسياي مرکزي به دليل حضور روسها دور شده‌ايم اما هنوز فرهنگ ايراني آنجا وجود دارد . /118

انتهای پیام/

کد خبر 1388112049