شهر سوخته شايسته ثبت جهاني است

به گزارش ميراث آريا(chtn) معاون حفظ، احيا و ثبت آثار سازمان ميراث فرهنگي در ديدار با علي محمد آزاد استاندار استان سيستان و بلوچستان با بيان اين مطلب افزود:شهر سوخته به لحاظ فناوري فنون خاص و تحقيقات علمي و پژوهشي همواره مايه افتخار کشور بوده است.

مسعود علويان صدر با اشاره به اين‌که در سال آينده بايد اين محدوده را به مرحله‌اي از بازديد برسانيم خاطرنشان کرد:با کمک استانداري مي‌توانيم اين سايت موزه را به يک سايت موزه جهاني تبديل کنيم.

وي با اشاره به موزه بزرگ زاهدان که بخشي از فرهنگ و تاريخ کشور در مقياس ملي را به نمايش مي‌گذارد اظهار داشت: موزه بزرگ زاهدان نه تنها نقشي محلي و ناحيه‌اي بلکه منطقه‌اي و بيانگر اهميت اين منطقه است که اميد است تا پايان ارديبهشت ماه با کمک ويژه استانداري شاهد افتتاح اين موزه باشيم.

به گفته اين مقام مسئول؛ اين موزه تنها براي نمايش نيست بلکه مرکزي فرهنگي، تحقيقاتي و پژوهشي و بيانگر ارزش‌هاي محلي منطقه براي تمام گروه‌هاي سني به شمار مي‌رود.

وي با بيان اين‌که در موضوع بافت شهري استان نتوانستيم الگوي معماري خوبي متناسب با سطح کشور ارائه کنيم تصريح کرد:در تهيه اين الگوي معماري بايد ارزشهاي بومي و معماري اسلامي خود را ارائه و معرفي کنيم.

وي با اشاره به الگو سازي شهري با همکاري سيستم مديريت شهري، استانداري و سازمان مسکن و شهرسازي اظهار داشت:براي مثال مي‌‌توان در طرحي سه بعدي، ارزش‌هاي معماري در سيماي شهري را در مورد محور خيابان فردوسي زاهدان به سرانجام رساند.

به گفته علويان صدر؛ محوطه‌هاي تاريخي استان شايستگي ثبت در فهرست جهاني را دارند براين اساس، در کنار تهيه پرونده ثبت جهاني کوه خواجه، لازم است حمايت تمامي بخش‌هاي موجود در شهر از اين محدوده مورد ارزيابي قرار گيرد تا در طول دو سال اين پرونده تکميل شود.

وي با بيان اين‌که بافت‌هاي روستايي استان نقطه عطفي به شمار مي‌روند بيان داشت: روستاهاي استان داراي تيپولوژي‌هاي مختلف و بي نظيري هستند ولي طراحي و هدايت آنها امري ضروري است از سويي ديگر کمک و ياري دستگاه‌هاي اجرايي در ساماندهي اجرا و توانمندسازي اقتصاد روستاها لازم است و در اين بخش مي‌توان از نياسر به عنوان يک الگو استفاده کرد.همچنين مي‌توان مطالعه و بررسي اکوموزه روستايي را در اولويت کاري خود قرار داد.

معاون حفظ، احيا و ثبت آثار سازمان ميراث فرهنگي در پايان به آس بادهاي سيستان و قرار دادن آنها در اولويت‌هاي ثبت جهاني اشاره کرد و افزود: استفاده از فناوري‌هاي باد و انرژي باد در شکل و نماد معماري آس بادها نمود پيدا کرده است ./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388120212