رونمايي 2 کتاب پايگاه پارسه پاسارگاد در خانه هنرمندان

مدير بنياد پژوهشي ميراث جهاني پارسه پاسارگاد در گفتگو با ميراث آريا(chtn)ضمن بيان اين مطلب افزود: ظهر ديروز با هم‌ياري پايگاه ميراث جهاني پارسه پاسارگاد و مؤسسه علمي و فرهنگي فضا از چهار کتاب به نام‌هاي طرح‌هاي بازسازي تخت جمشيد و منظرهاي فرهنگي متعلق به پايگاه پارسه پاسارگاد، بازشناسي باغ ايراني، باغ شازده و نگاهي به پيدايش معماري نو در ايران رونمايي شد.

محمدحسن طالبيان در ادامه خاطر نشان کرد:مراسم رونمايي از اين چهار کتاب توسط کارگروه معماري و مرمت ايکوم (انجمن موزه‌هاي ايران) انجام شد.

وي با اشاره به دو کتاب طرح‌هاي بازسازي تخت جمشيد و منظرهاي فرهنگي افزود: در خرداد ماه سال 85 در پايگاه ميراث جهاني تخت جمشيد يک کارگاه کارشناسي بين‌المللي با همکاري يونسکو برگزار شد.

وي اضافه کرد:اين کارگاه با حضور مديران محوطه‌هاي ميراث جهاني و محوطه‌‌هاي داراي ظرفيت منظر فرهنگي ميراث فرهنگي، کارشناسان بنا، متخصصان رشته‌هاي مختلف، ‌استادان دانشگاه و همکاران ميراث فرهنگي استان‌ها، در مورد مديريت،‌ برنامه‌ريزي و حفاظت از منظر فرهنگي به ويژه ميراث جهاني به تبادل نظر و بررسي برداختند.

به گفته اين مقام مسئول در بنياد پژوهشي ميراث جهاني پارسه پاسارگاد؛ منظر فرهنگي منحصر به فرد پارسه پاسارگاد موجب صدور بيانيه‌اي با عنوان بيانيه تخت جمشيد شد که جزو اسناد کميته ميراث جهاني به شمار مي‌رود.

وي درادامه يادآورشد: پس از گذشت دو سال براي نخستين بار تمامي اسناد و حاصل اين گفتگوها در اين کارگاه هدفمند بعد از ترجمه، پالايش و ويرايش به صورت کتابي تهيه شد که مي‌تواند مورد استفاده رشته‌هاي دست‌اندرکاري چون جغرافيا، زمين‌شناسي، محيط‌‌ زيست،‌منابع طبيعي،‌ معماري، مرمت ، آب شناسي ‌،بوم شناسي، مردم شناسي و درکل دست اندرکاران تعامل بين انسان و طبيعت قرار گيرد.

وي يکي از اهداف پايگاه ميراث جهاني پارسه پاسارگاد را علاوه بر حفاظت، پژوهش و آموزش، موضوع نشر اطلاعات عنوان کرد و گفت: هم‌اکنون تعدادي از اسناد در قالب سالنامه، کتابچه چاپ و تعدادي نيز آماده چاپ است.

وي با اشاره به انتشار کتاب طرح‌هاي بازسازي تخت جمشيد نوشته فردريس کرفتر به زبان آلماني در 50 سال پيش بيان داشت: وي تمام اسناد باستان‌شناسي موجود را با پديده‌هاي معماري به روش پديده شناسي سنجش و تلاش کرد شکل آبادي تخت جمشيد را به صورت گذشته آن ترسيم کند .

وي به ترجمه کتاب ياد شده به کوشش فرانک بحرالعلومي و با نظارت پايگاه پارسه پاسارگاد اشاره کرد و يادآورشد: اين کتاب براي بسياري از محققان معماري و باستان‌شناسان ايراني دوران هخامنشي به ويژه تخت جمشيد کمک مؤثري است. /119

انتهای پیام/

کد خبر 1388120321