واکاوي مردم‌شناسان در خانه حقيقتي گيلان

مدير پايگاه ميراث روستائي گيلان در گفتگو با ميراث آريا(chtn)ضمن بيان اين مطلب افزود: در ابتدا برداشت معماري بنا در سه مرحله انجام شد.


محمود طالقاني در ادامه خاطرنشان کرد: در مرحله اول تمام عناصر ساختماني قابل رويت برداشت و ترسيم و سپس نوع مصالح، تجزيه و تحليل معماري، سازه‌اي و نيز الحاقات و تغييرات بنا بررسي ‌شد.


وي با بيان اينکه همگام با بررسي ضخامت و جنس مصالح لايه‌هاي پوششي و رويه ديوار، لايه‌هاي پوششي ديوار جداسازي و اسکلت آن نمايان ‌شد افزود: لايه‌برداري، امکان انجام مطالعات جامع در مورد روش‌هاي ساخت و مصالح بکار رفته را به کارشناسان موزه مي‌دهد.


وي اضافه کرد: پس از تکميل اطلاعات و نقشه‌هاي معماري، تمامي قطعات چوبي عريان بنا با سيستمي از پيش تعيين شده پلاک‌گذاري شد.


طالقاني با اشاره به چگونگي پلاک‌گذاري به صورت استفاده از رنگي خاص براي هر سطح بيان داشت: پلاک‌ها بر اساس نام محلي، عناصر چوبي و محل قرارگيري آن در بنا شماره گذاري شدند.


به گفته اين مقام مسئول در پايگاه ميراث روستائي گيلان؛ تمامي پلاک‌ها به نقشه‌هاي از پيش تهيه شده منتقل شدند تا دوباره چيني آنها به آساني قابل اجرا باشد.


وي در پايان يادآورشد:همچنين مطالعات مردم شناسي بنا شامل چيدمان بنا، باورها و آداب و رسوم ، خوراک و پوشاک سنتي، نحوه معيشت و ساير مطالعات فرهنگي و اجتماعي در مورد روستا و بناي مورد نظر انجام شد./119

انتهای پیام/

کد خبر 1388120336