بازديد هياتي از يونسکو از باغ‌هاي کانديداي ثبت جهاني خراسان جنوبي

مدير پايگاه پژوهشي باغ‌هاي تاريخي استان خراسان جنوبي با بيان مطلب فوق به ميراث آريا(chtn) گفت: راه اندازي اين پايگاه پژوهشي از مصوبات سفر دوم هيات دولت به خراسان جنوبي است.

اقدس کرم‌پور افزود:از ابتداي تابستان 88 ثبت جهاني باغ‌هاي ايراني مطرح و باغ‌هاي اميرآباد، اکبريه ، رحيم آباد، شوکت آباد، بهلگرد و قلعه باغ مود براي اين منظور پيشنهاد شد که پس از بازديد هياتي از سازمان مرکزي دو باغ اکبريه و بهلگرد در اولويت اول و دوم قرار گرفتند.

وي اضافه کرد: پرونده اين دو باغ تهيه و به تهران فرستاده شد تا در قالب پرونده باغ‌هاي ايراني به يونسکو ارسال شود تا پس از بازديد هياتي از يونسکو از اين باغ‌ها در مورد ثبت جهاني آنها اعلام نظر شود.

اين مقام مسئول در پايگاه پژوهشي باغ‌هاي تاريخي خراسان جنوبي با بيان اينکه بقيه باغ‌هاي استان براي ثبت جهاني ضميمه پرونده باغ‌هاي ايراني خواهد شد، اظهار داشت: باغ رحيم آباد بيرجند جزء دست نخورده‌ترين باغ‌هاي ايراني است و متاسفانه با توجه به ساخت و سازهاي پيرامون آن براي ثبت جهاني در اولويت چهارم قرار دارد.

به گفته کرم‌پور ابتداي اين ساخت و سازها پيگيري‌هاي لازم از سوي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان صورت گرفته است و در حال حاضر هم بايد تمام نماهاي مشرف به باغ هماهنگي لازم با بناي تاريخي را داشته باشد.

مدير پايگاه پژوهشي باغ هاي تاريخي استان با اشاره به اين که براي ثبت جهاني باغ اکبريه کمترين مشکل وجود دارد، گفت: در سالهاي آينده ملزم خواهيم شد سختگيري‌هاي بيشتري در خصوص حفظ حريم آن انجام دهيم.

کرم پور در خصوص باغ بهلگرد تصريح کرد:از آن جا که اين باغ در روستا واقع است حريم آن حفظ شده و در دو جبهه آن فضاي کشاورزي باز قرار دارد بنابراين براي ثبت جهاني آن از اين نظر مشکلي وجود ندارد.

وي با اعلام اين که اوايل سال آينده هياتي از يونسکو براي بازديد از باغ‌هاي کانديداي ثبت جهاني و ضميمه استان به اين منطقه سفر خواهند کرد، افزود: هر سال فقط يک پرونده براي ثبت جهاني مي‌توانيم داشته باشيم که اين امر باعث قرار گرفتن نام بيرجند در سايت‌هاي گردشگري جهان و در نتيجه رونق صنعت گردشگري خراسان جنوبي مي شود.

به گفته کرم پور، پس از ثبت جهاني حداقل يک باغ، پايگاه جهاني براي ارتباط هر چه بيشتر با تهران و يونسکو در استان ايجاد مي شود و اعتباري هم به اين منظور از سوي يونسکو اختصاص مي‌يابد علاوه بر آن دولت هم اعتبارات خاصي در اين مورد درنظر مي‌گيرد و همه مرمت ها و کارهاي ديگري که قرار است در اين باغ ها صورت گيرد با نظارت شوراي فني استان و کشور انجام مي شود.

وي اظهار اميدواري کرد که همه سازمان هاي مرتبط با اين موضوع با بسيج امکانات خود، زمينه لازم را براي ثبت جهاني باغ‌هاي استان فراهم کنند./117

انتهای پیام/

کد خبر 1388120457