مجموعه داران خارجي بهترين خريداران قلمزني هستند

جمشيد ساعي هنرمند قلمزن تهراني در گفتگو با ميراث آريا(chtn)، با بيان اين مطلب گفت: به صورت سفارشي به توليد محصولات مي‌پردازم و تمامي توليداتم به آساني فروخته مي‌شود.

اين هنرمند با اشاره به اينکه فعاليت خود را از 6 سالگي آغاز کرده، افزود: پدرم از استادان بنام اين حرفه است و تا 24 ساگي اين هنر را نزد وي آموختم.

وي ادامه داد: 10 سال به صورت حرفه‌اي در خصوص زيور آلات سنتي و طرح‌هاي مورد استفاده در آن‌ها تحقيق کردم.

اين صنعتگر تهراني تصريح کرد: در اين زمان موفق شدم تعدادي از طرح‌هايي منسوخ شده دوران صفوي را احياء کنم.

اين قلمزن با بيان اينکه هم اکنون زيور آلات سنتي، تابلو، آيينه و شمعدان را قلمزني مي‌کند، اضافه کرد: از ترکيب اين هنر با معماري و گچبري سنتي نيز آثار زيبايي خلق کرده‌ام.

وي توليد زنده اين آثار را امري مؤثر در رونق يافتن بازار فروش آثار قلمزني دانست و افزود: زماني که در نمايشگاه‌ها صداي چکش قلمزني به گوش مي‌‌رسد بيشتر بازديد کنندگان را در اطراف غرفه‌هاي فروش اين محصولات گرد هم مي‌‌آيند.

ساعي با تأکيد بر اينکه بخش عمده‌اي از محصولاتش را مجموعه داران خارجي و کارشناسان اين حرفه خريداري مي‌کنند، ادامه داد: اين توليدات بيشتر به آمريکا و اروپا صادر مي‌شود.

به گفته اين صنعتگر اگر فضايي باشد که تنها به آموزش قلمزني اختصاص داشته باشد، اين هنر تا حد بسيار زيادي پيشرفت مي‌کند.

وي اظهارداشت: با توجه به اينکه هنرهاي فلزي ماندگاري بسياري دارند، اين هنر نيازمند‌هاي حمايت‌هاي بيشتري است تا براي آيندگان نيز باقي بماند.

اين هنرمند نبود کارشناس هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي در برنامه‌هاي سازمان صدا و سيما را به عنوان آسيبي جدي براي صنايع‌دستي مطرح کرد و افزود: همواره شاهد پخش شدن برنامه‌هايي هستيم که به عنوان مثال به دوران صفويه مربوط مي‌شود ولي در آن از نقوش دوران قاجاريه استفاده شده است.

وي يادآور شد: طرح‌هاي ايراني به حدي زيبا است که در بيشتر سريال‌هاي کره‌اي نيز به چشم مي‌خورند.

ساعي در پايان خاطرنشان کرد: همانگونه که از مخترعان حمايت‌ مي‌شود دولت نيز بايد غمخوار اصلي هنرمندان باشد.
112 /








انتهای پیام/

کد خبر 1388120512