معماري دستکند و توسعه پايدار، برقراري ارتباط علمي دو طرفه با سازمانها، ارگانها، نهادهاي مرتبط بينالمللي، بازشناسي و معرفي بيش از پيش اين گونه معماري، تدوين چهارچوبها و راهکارهاي مداخله و حفاظت از معماريهاي دستکند و ... از ديگر فعاليتهايي است که از سوي اين مرکز دنبال خواهد شد.
به گفته امين کيوانلو؛ معماري دستکند نوعي معماري است که بر خلاف معماري معمول، به منظور ايجاد فضاي لازم از فرايند کاهشي استفاده ميشود. به عبارتي در اين نوع معماري با کندن بخشهايي از يک توده يا حجم پر ميتوان به فضاي مورد نياز دست يافت. از اين رو اين نوع معماري، معماري کاست نيز نام گرفته است.
مدير گروه مطالعات معماري دستکند با اشاره به اينکه در اين زمينه مطالعات موردي و مقطعي با موضوعات خاص و در خور توجه صورت گرفته افزود: شاخصترين اين مطالعات، فعاليت پايگاههاي ميراث فرهنگي روستاهاي تاريخي ميمند، کندوان است که به بررسي، تحقيق، پژوهش و حفاظت ويژگي هاي اين مجموعه هاي دستکند پرداخته است.
کيوانلو راهاندازي اين مرکز مطالعاتي را ادامه فعاليتهاي پژوهشي پژوهشگراني دانست که از سال 1384 فعاليت خود را با پژوهشگاه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آغاز کرده بودند.
در اين سال پژوهشگاه پروژه پژوهشي تهيه بانک اطلاعات معماري دستکند را در دستور کار خود قرار داه بود.
به گفته وي؛ در چهار سال اخير اطلاعات گونههاي مختلف اين نوع معماري در قالب بانک اطلاعاتي جمع آوري شد.
به دنبال شناخت بيشتر و وسيعتر موضوع و وجود آثار گسترده و بسيار متنوع اين نوع معماري در پهنه جغرافيايي ايران به لحاظ فرم و عملکرد ايجاد اين مرکز به طور مستقل و متمرکز با هدف پژوهش در زمينه معماري کاست مورد توجه قرار گرفت./118
انتهای پیام/