ميراث آريا(chtn) – به گفته اواگر اين وضعيت در بازار آهن ادامه پيدا کند دولت تعرفه واردات آهن را براي واردات ارزان اين محصول، تغيير خواهد داد.
نيمه دوم امسال بعداز آنکه حجم عمليات اسکلت‌بندي و پي‌ريزي سازه‌هاي مسکن‌مهر سه برابر رشد کرد، قيمت انواع تيرآهن و ميلگرد در بازار مصالح ساختماني نيز بين 7 تا 20 درصد افزايش يافت. اما حالا وزارت مسکن براي جلوگيري از بحران گراني مصالح اساسي به تکاپو افتاده و بازار داخلي آهن را تهديد به کاهش تعرفه واردات کرده است.
علي نيکزاد وزير مسکن روز گذشته اعلام کرد: چنانچه برخي افراد سودجو با نيت گرانترفروختن بخواهند مصالحي مانند آهن و ميلگرد را انبار کنند، دولت نيز با ابزارهاي مديريتي خود وارد عمل شده و از افزايش بي رويه نرخ مصالح ساختماني جلوگيري خواهد کرد. وي موضوع تعرفه آهن و ميلگرد را به عنوان يکي از نمونه هاي استفاده دولت از ابزارهاي مديريتي براي کنترل قيمت مصالح ساختماني نام برد و تصريح کرد: چنانچه افرادي بخواهند رشد نامتعارف نرخ چنين مصالحي را دنبال کنند، اقدام به وارد کردن آهن و ميلگرد براي تنظيم بازار خواهيم کرد.
با نقشه‌هايي که وزارت مسکن براي بازار آهن کشيده، جنگ تعرفه‌ها در اين بازار در حال تدارک است.
قيمت ميلگرد و تيرآهن در نيمه زمستان امسال به ترتيب با 7 درصد و 5 درصد رشد به شاخه‌اي 500 و 110 هزار تومان رسيد. در ابتداي اسفندماه نيز رشد قيمت مقاطع آهني مجدداً ادامه پيدا کرد اما اين بار ميزان رشد چشمگير شد بطوريکه قيمت انواع ميلگرد و تيرآهن به ترتيب حدود 20 و 8 درصد افزايش يافت.
قيمت آهن درحالي افزايش پيدا کرده که ساخت‌وساز مسکن‌مهر نيز طي 5ماه اخير 287 درصد در مرحله اسکلت‌بندي و 481 درصد در مرحله سفت‌کاري رشد کرده است. به اين ترتيب بازار تقاضا براي خريد آهن در حاليکه عمده واحدهاي مسکوني مهر با سازه فلزي ساخته شده‌اند، با جهش روبرو شده است.
اکنون وزارت مسکن در شرايطي بازار آهن را براي برقراري \"امنيت هزينه‌اي در مسکن‌مهر\"، تهديد مي‌کند که توليدکنندگان آهن دلايل شوک قيمت‌ در اين بازار را نه بخاطر رشد ساخت مسکن‌مهر بلکه عوامل ديگري عنوان مي‌کنند.
از سوي ديگر محمد رجايي،مدير عامل فولاد مبارکه اصفهان نيز در اين باره گفت: افزايش واردات تاثيرات مثبتي در روند قيمت هاي داخلي خواهد گذاشت و حتي قيمت قراضه آهن را نيز کاهش داده و به ثبات نسبي خواهد رساند.
وي در ادامه توضيح داد: در حال حاضر توليد کنندگان به دنبال ثبات بازار و قيمت ها هستند و اين وضعيت تحت هر شرايطي که به وجود بيايد از آن استقبال مي شود ولي در مورد افزايش و کاهش تعرفه ها بايد يک بار براي هميشه تعيين تکليف شود تا هر چند ماه يک بار با تصميم گيري جديدي مواجه نشويم.
رجايي تاثير پيشرفت 287 درصدي ساخت مسکن مهر را بر بازار کلي خريد و فروش آهن ناچيز دانست و گفت: نمي توان اين پروژه ها را دليل افزايش تعرفه واردات مصالح ساختماني دانست.
مديرعامل فولادمبارکه اصفهان همچنين بر خلاف نظر دبير انجمن توليدکنندگان فولاد ايران معتقد است که توليدات داخلي در حال حاضر جوابگوي نياز و تقاضاي بازار نيست و به همين دليل سالانه 3 ميليون تن ورق آهن به کشور وارد مي شود.
وي در ادامه در پيش بيني خود از قيمت آهن در سال آينده به دنياي اقتصاد گفت: سال آينده با ثبات و کاهش قيمت مواجه خواهيم بود ،براي مثال قيمت محصولات جانبي آهن به 650 تا 690 تومان خواهد رسيد.


100





انتهای پیام/

کد خبر 1388120848