احسان ايرواني افزود: شهرداري¬ها يکي از مهمترين نهادهاي عمومي هستند که به صورت مستقيم در چالشهاي مرتبط با شهرها قرار داشته و تلقي¬هاي مختلفي نسبت به پهنه¬هاي تاريخي از جمله فرسودگي، ناکارآمدي و ... حاصل برنامه¬ها و عملکردهاي اين نهاد در مواجه با مصائب دارند.
وي تصريح کرد: محرکهاي مختلفي از جمله معافيت¬هاي مالياتي، مجوز تراکم، وام¬هاي نوسازي و ... که در هر برهه زماني در جهت رويکرد نوسازي بافت¬هاي کهن سياستگذاري و اجرا ميشود بيانگر اين نوع نگرش است. حال آنکه به گفته صاحب¬نظران حوزه ميراث فرهنگي حداقل يک ميليون و دويست هزار بناي تاريخي در شهرها و روستاهاي کشور وجود دارد که با اندکي تغيير در نگرش، به وجود ثروت عظيمي پي ميبريم که نوسازي آن دهها برابر هزينه و صرف منابع مالي تا اقدام براي مرمت و بهسازي آن خواهد داشت.
رئيس گروه هماهنگي امور شعب و استانهاي صندوق احياء خاطرنشان کرد: يکي از مهمترين راهکارهاي برقراري پيوند بين حال و گذشته، احياء و برگرداندن زندگي دوباره به کالبدهاي تاريخي است که از اهميت ويژهاي برخوردار است و بناهاي تاريخي به خوبي ظرفيت پذيرش کاربري¬هاي مختلف عمومي اختصاصي را ضمن حفظ شأن و بقاء دارا هستند.
وي تصريح کرد: صندوق احياء و بهره¬برداري از بناها و اماکن تاريخي و فرهنگي کوشش کرده تا بتواند زمينههايي براي تعامل و مشارکت سازمان ميراث فرهنگي، صنايع¬دستي وگردشگري با شهرداري¬هاي شهرهاي داراي هسته تاريخي برقرار کند تا از اين پيوند در جهت شناساندن و تدوين برنامه¬هاي کاربري بخشي به بناهاي تاريخي در جهت الگوسازي احياء بناهاي تاريخي با رويکرد جذب مشارکت نهادهاي عمومي بهره جويد . بنابراين چندي پيش صندوق احياء مذاکراتي را با معاونت امور فرهنگي و اجتماعي شهرداري تهران و خانه هنرمندان ايران پيرامون اعطاي کاربري¬هاي فرهنگي هنري با مقياس ملي به بناهاي تاريخي شهر تهران آغاز کرد.
ايرواني گفت: در اين تعامل که در قالب تفاهمنامه سه جانبه برقرار شده قرار شد انجمن¬هاي فرهنگي- هنري ملي که به صورت تشکل¬هاي غيردولتي ايجاد شده¬اند در جهت توسعه فضاي تخصصي و اداري بخشي از نيازمندي¬هاي فضايي خود را با کيفيت فضاي تاريخي در چند بناي تاريخي واقع در بافت تاريخي منطقه 12شهر تهران مرتفع کنند.
اين مشارکت با واگذاري مدت¬دار و قانوني سه بناي تاريخي خانه سرهنگ ايرج ، خانه نصيرالدوله و خانه نظاميه در هماهنگي با سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان تهران به شهرداري تهران صورت خواهد گرفت که در پي آن امور مطالعاتي و اجرايي مرتبط با مرمت و احياي اين بناها با نظارت صندوق توسط شهرداري منطقه انجام خواهد شد. از سوي ديگر خانه هنرمندان ايران با نيازسنجي و امکان سنجي فضايي لازم، کاربري مرتبط با حوزه¬هاي فرهنگي- هنري را پيشنهاد کرده که با تأييد صندوق احياء به بناهاي ياد شده اعطا خواهد شد.
ايرواني در پايان خاطر نشان کرد: در حال حاضر برخي از اين انجمن¬هاي فرهنگي هنري شامل؛ خانه موسيقي ، انجمن گرافيست، انجمن خوشنويسان، انجمن معماران، خانه تئاتر، خانه سينما، انجمن نقاشان، انجمن مجسمه¬سازان و... ضمن تشکيل دفتر مرکزي در تهران، ايجاد شعبات استاني آنان نيز امکان¬پذير است. در گام بعدي، امکان سنجي تأمين فضاي کالبدي در تعامل با آنها توسط صندوق احياء بررسي خواهد شد که در اين صورت سازمان¬هاي استاني ميراث فرهنگي در ارتباطي تنگاتنگ به مشارکت با شهرداري¬ها خواهند پرداخت که نه تنها در راستاي توسعه کاربري¬هاي ياد شده بلکه اعطاي کاربري در طيف وسيعي از ارائه خدمات و مناسبات عمومي صورت خواهدگرفت. /118
انتهای پیام/