خواناسازي نقاط مهم محوطه تاريخي سيمره دره‌شهر

مدير پايگاه ميراث فرهنگي شهر تاريخي سيمره دره‌شهر با بيان مطلب فوق به ميراث آريا(CHTN) گفت:محوطه تاريخي سيمره دره شهر متعلق به دوره ساسانيان و قرون اوليه اسلامي است که در واقع با ظهور اسلام در ايران سلسله ساسانيان منقرض و طي حدود 330 سال محل سکونت امراي اسلامي قرار مي‌گيرد.

بهزاد فرياديان افزود:پس از طي اين دوره به دلايلي همچون وقوع زلزله يا خشکسالي متوالي و يا ديگر بلاياي طبيعي خالي از سکنه و متروکه مي‌شود هر چند که آثار استقرارهاي موقت در قرون جديدتر در اين محوطه مشهود است.

وي با اشاره به اينکه تلاش براي شناسايي بهتر و بيشتر در امر پژوهش‌هاي باستان شناسي به وقوع پيوسته است،خاطرنشان کرد: به طوري که از سال 72 تا 82 طي 9 فصل کاوش‌هاي باستان‌شناسي پژوهش‌هاي گسترده‌اي انجام گرفته است.

اين مقام مسئول در پايگاه ميراث فرهنگي شهر تاريخي سيمره دره‌شهر تصريح کرد:همچنين تلاش براي در دسترس قرار دادن اين اطلاعات پژوهشي به صورت عمومي تا مرحله اجرا پيش رفته است بنابراين پس از هفت سال وقفه در پژوهش‌هاي باستان نشاسي در بهمن و اسفندماه سال جاري نخستين فصل جديد کاوش‌هاي باستان‌شناسي در محوطه تاريخي دره‌شهر آغاز شده است.

فرياديان با بيان اينکه اين هيات باستان شناسي با حضور کارشناسان مجرب،باستان شناس و مرمتگر در حال فعاليت است،يادآور شد:اهدافي که مديريت پايگاه شهر تاريخي سيمره دره شهر با حمايت مالي و هماهنگي اداره کل ميراث فرهنگي استان و معاونت ميراث فرهنگي کشور و همچنين مديريت امور پايگاه‌هاي کشور دنبال مي‌کند فعال کردن برنامه‌هاي پژوهشي در همه سطوح سازمان است که خوشبختانه به دنبال بازديد علويان صدر از شهر تاريخي سيمره با تامين اعتبار از سوي معاونت ميراث فرهنگي کشور اتفاق افتاده است.

وي اظهار داشت:نخستين فصل جديد کاوش‌‌هاي باستان شناسي با همت مسئولان امر سرفصل جديدي براي آغاز تمامي فعاليت‌هاي پژوهشي خواهد شد.

مدير پايگاه شهر تاريخي سيمره دره‌شهر به اهداف سازماني که در اين پروژه دنبال مي‌شود اشاره کرد و گفت:از جمله اهداف سازماني که در اين پروژه دنبال مي‌شود مي توان به خواناسازي،نقاط مهم محوطه،احيا و ايجاد کاربري‌هاي فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي،نمايش آثار مکشوفه از قبيل آثار منقول و غير منقول اشاره کرد.

فرياديان تصريح کرد:يکي از ويژگي‌هاي مهم اين امر تاسيس موزه باستان شناسي در حاشيه محوطه تاريخي دره شهر است و همچنين اهتمام ويژه معاون حفظ و احياي آثار تاريخي کشور در سال جاري در خصوص تامين اعتبار براي طرح سايت موزه محوطه تاريخي سيمره ،است.

اين مقام مسئول افزود: ديگر اقداماتي که براي هر چه بهتر اجرايي کردن اهداف پژوهشي محوطه تاريخي سيمره به وقوع پيوسته است شامل ايجاد کارگاه مرمت بنا و آثار و همچنين بانک سفال و ديگر يافته‌هاي باستان شناسي در اين محوطه‌ تاريخي مي‌شود.

وي ادامه داد: اين کارگاه در فضايي حدود 350 متر مربع در ساختمان قلعه جهانگيرآباد ضلع جنوبي محوطه تاريخي سيمره دره شهر ايجاد شده است.

فرياديان در پايان گفت:کاوش‌هاي باستان‌شناسي در اين محوطه تاريخي تا بيست و پنجم فروردين ماه سال آينده ادامه داد که 45 روز کاوش و 15 روز به اقدامات حفاظتي و مرمتي پرداخته مي شود./117


انتهای پیام/

کد خبر 1388121531