وي افزود:برخي از کشورها همچون شيلي،آفريقاي جنوبي و نروژ در اين زمينه به صورت جدي در حال فعاليت هستند،کشورهايي که آسمان تاريک دارند اين جلوه از طبيعت را در کنار زيباييهاي عمومي طبيعت که مردم ميشناسند، قرار ميدهند.
عضو شوراي موسس انجمن منجمان بدون مرز خاطرنشان کرد:کمتر پيدا ميشود کسي که به طبيعت علاقهمند و از آسمان شب گريزان باشد مگر اينکه تصور ما از آسمان شب آزمايشگاه پيچيدهاي براي منجمان و اخترشناسان دانشگاهي باشد.
امين تفرشي ادامه داد:در حالي که اينطور نيست آسمان نه تنها بخشي از طبيعت به شمار ميرود بلکه آزمايشگاهي رايگان در اختيار همه انسان ها که مانند سقفي خانواده بشر را در بر گرفته است.
طراح و مدير پروژه بين المللي جهان در شب (TWAN) تصريح کرد:پروژه بينالمللي جهان در شب از سال 86 آغاز شد و اهدافي همچون ترويج گردشگري نجومي به عنوان بخشي از گردشگري طبيعت،نشان دادن آسمان در مقام يک پيوند دهنده براي بشريت،ترويج علاقهمندي به ستاره شناسي در سطح عمومي و پيوند با سال جهاني نجوم که در سال 2009 و در کشور ما تا پايان سال جاري ادامه دارد،را دنبال ميکند.
وي ضمن معرفي اين پروژه بينالمللي، خاطرنشان کرد:يک گروه 40 نفره متشکل از 30 عکاس از حدود 20 کشور دنيا،مشاور برگزار کنندههاي محلي و کارگاههاي آموزشي در اين پروژه همکاري ميکنند.
عضو شوراي موسس انجمن منجمان بدون مرز اظهار داشت:تصاوير جهان در شب موجب رشد گردشگري نجومي در دنيا ميشود که آثار آن در دو سال اخير که پروژه آغاز به کار کرده،مشهود است.
امين تفرشي با اشاره به وب سايت(TWAN) تصريح کرد:در اين وب سايت بخشهايي همچون آموزشي و گالري طراحي شده است که در اين بخش از 50 کشور مختلف تصوير برداري شده است.
طراح و مدير پروژه بين المللي جهان در شب يادآور شد: 20 نمايشگاه جهان در شب در حال انجام است که بر اساس برنامهريزيهاي انجام گرفته بزودي اين نمايشگاه در زاهدان برگزار ميشود.
وي در پايان گفت: علاقمندان براي ديدن بيش از هزار و 500 تصوير جهان در شب مي توانند به آدرس اينترنتي www.twanight.org مراجعه کنند./117
انتهای پیام/