ميراث‌بانان به مصاف جهان‌نما رفتند

به گزارش ميراث آريا(chtn)معاون حفظ، ‌احيا و ثبت آثار سازمان ميراث فرهنگي در نشست مشترکي که با حضور کارشناسان يونسکو برگزار شد گفت: اصفهان و مسائل آن دغدغه‌اي است که همواره مديران عالي کشور نسبت به پيگيري آن اهتمام ويژه‌اي داشتند و با حساسيت خاصي اين موضوع را پيگيري مي‌کنند. به طوري که رئيس جمهور و نيز رئيس سازمان ميراث فرهنگي تأکيد و يژه‌اي نسبت به تحقق مصوب کميته ميراث جهاني داشتند تا شرايط لازم به ويژه تخصيص بودجه و اعتبارات لازم براي تحقق اين امر فراهم شود.

علويان صدر در ادامه خاطرنشان کرد: تلاش مديران سازمان ميراث فرهنگي بر اين است تا با بهره‌گيري از تمام ظرفيت‌ها و تخصص‌هاي بين‌المللي بتوانيم شرايطي مناسب براي احياء ،مرمت و حفاظت آثار فرهنگي تاريخي به ويژه در اصفهان فراهم کرده و از اين سرمايه ملي به نحو احسن بهره‌برداري کنيم. در پنج سال اخير اعتبارات سازمان ميراث فرهنگي بيش از 30 برابر افزايش يافته که اين امر نشان‌دهنده توجه و حضور فعال دولت در عرصه مرمت، حفظ و احياي آثارتاريخي است.

وي با اشاره به ميدان امام اصفهان و تلاش گسترده‌ در مديريت ملي و استاني اظهار داشت: اين تلاشها باعث شد نسبت به تخريب بخش از برج جهان نما که در حريم ميدان امام قرار داشت اقدام شود و اين موضوع حسن نيت دولت جمهوري اسلامي ايران را در ارتباط با ميدان امام نشان مي‌دهد.

اين مقام مسئول با بيان اينکه موضوع عبور مترو و ساختار سازه‌اي آن به منظور عدم آسيب به سي و سه پل با حساسيت پيگيري شده است تصريح کرد:همچنين بررسي اثرات لرزشي آن با توجه‌اي ويژه‌اي دنبال مي‌شود.بر اين اساس از دانشگاه علم و صنعت درخواست شده تا اثرات زيست محيطي عبور مترو را بر آثار فرهنگي تاريخي چهار باغ و سي و سه پل ارزيابي کند تا به نکات مشخصي براي حفاظت از آثار فرهنگي تاريخي اين محدوده برسيم.

وي با بيان اينکه ‌پيشنهادات متعددي براي محور شرقي غربي مترو از جمله عبور مترو از زير ميدان امام مطرح بود که مورد قبول واقع نشد افزود: در حال حاضر نيز پيشنهادات جايگزين ديگري در دست بررسي است و پس از پيشنهاد و تائيد آن توسط سازمان ميراث فرهنگي عملياتي مي‌شود.

علويان با اشاره به اينکه در قانون برنامه چهارم توسعه در مورد مطالعات زيست محيطي پيش‌بيني شده پيش از آغاز پروژه‌هاي بزرگ ، مطالعات زيست محيطي آنها انجام و در نهايت به تائيد مراجع ذي‌ربطي چون سازمان ميراث فرهنگي برسند افزود: اين موضوع نه تنها براي پروژه‌هاي جهاني بلکه براي پروژه‌هاي ملي نيز اعمال مي‌شود که نشان مي‌دهد کشور در بحث مطالعات زيست محيطي سدها، بناهاي بزرگ و در برخورد با آثار فرهنگي و يا مسائل طبيعي حساسيت زيادي دارد.

به گفته اين مقام مسئول در معاونت حفظ،‌ احيا و ثبت آثار سازمان ميراث فرهنگي؛ هم‌اکنون گسترش و توسعه ميدان امام يا الحاق محور فرهنگي تاريخي اصفهان به اين اثر تاريخي کشور جزو ليست موقت پيش بيني شده و در برنامه ثبتي قرار دارد.

وي با بيان اينکه براي توسعه شهرهاي ايران چندين مرحله وجود دارد که اولين گام، تهيه طرح‌هاي جامع شهري است تصريح کرد: اين طرح، سياست‌هاي راهبردي و ساختاري را براي توسعه يک شهر تدوين مي‌کند. اين طرح‌ها در شوراي عالي معماري و شهرسازي ايران تصويب شده و با حضور دوازده وزير امضا و ملاک عمل قرار مي‌گيرند.

علويان در ادامه خاطرنشان کرد: سازمان ميراث فرهنگي در دو مرحله طرح‌هاي جامع و تفضيلي ضوابط را در طرح‌هاي توسعه شهري اعمال مي‌کند علاوه بر اين، طرح‌هاي موضعي در ارتباط با شهر وجود دارد که بر اساس موضوع تعريف مي‌شوند به طور مثال براي بافت قديم شهر، طرح ويژه بافت قديم تهيه مي‌شود يا براي محوطه‌هاي تاريخي چون بم، طرح منظر فرهنگي تهيه مي‌شود.

وي با بيان اينکه در طرح‌هاي جامع،‌تفضيلي و حتي در طرح‌هاي محلي سطح کلان از جمله طرح ويژه بافت قديم و طرح منظر فرهنگي، سياست‌هاي سازمان ميراث فرهنگي اعمال مي‌شود تصريح کرد: هرگونه تغيير در اين طرح‌ها بايد در کميسيون ماده پنج تصويب و تغييرات انجام شده نيز نبايد از اساس تعيين شده در طرح جامع فراتر رود. در چنين صورتي بايد دبيرخانه کميسيون ماده پنج، آن را به شوراي عالي ارجاع و در آنجا دوباره تائيد شود.

اين مقام مسئول در ارتباط با اظهارات کارشناسان يونسکو در مورد اطلاع‌‌رساني ضعيف در مورد اصفهان بيان داشت: مردم ايران با اشرافيت به آثار فرهنگي تاريخي هر ساله در سفرهاي نوروزي حرکت گسترده فرهنگي را انجام مي‌دهند.

معاون حفظ، احيا و ثبت آثار سازمان ميراث فرهنگي با اشاره به سفرهاي نوروزي در 12 روز سال افزود: در ايام نوروز شاهد تردد بيش از هفت ميليون مسافر ايراني هستيم.در اين ميان، سازمان ميراث فرهنگي تمامي کارشناسان و متخصصان خود را بسيج کرده تا راهنمائي‌هاي لازم را براي مسافران نوروزي فراهم کند.

وي با اشاره به آماده بودن بيش از 200 راهنماي بازديدکنندگان نوروزي براي پوشش دادن گردشگران داخلي در شهر اصفهان اظهارداشت: همچنين براي گردشگران خارجي تورهايي تعريف شده و راهنماي تور به صورت حرفه‌اي آثار فرهنگي و تاريخي را براي گردشگران خارجي تبيين مي‌کنند.

علويان صدر با اشاره به حساسيت مردم و دانشگاهيان نسبت به آثار فرهنگي تاريخي اصفهان گفت: معاونت حفظ و احيا و ثبت آثار به عنوان متولي اين موضوع به حساسيت‌هاي مراجع علمي و دانشگاهي در ارتباط با آثار فرهنگي تاريخي علاقمند است چراکه همکاري و حساسيت اين مراجع به ويژه سازمان‌هاي مردم نهاد NGO مثمر ثمر خواهد بود ./119

انتهای پیام/

کد خبر 1388121710