به گزارش ميراث آريا(chtn) بنابراين گزارش،ساخت‌وسازهاي مسکوني در شهر تهران بعد از کاهش 64 تا 70 درصدي در نيمه اول امسال، روند روبه‌رشدي را طي ماه‌هاي اخير تجربه کرده بطوريکه حجم صدور پروانه ساخت در آذرماه سال جاري در مقايسه با مدت مشابه سال قبل از آن، تنها 29 درصد کاهش پيدا کرده است. همچنين تعداد واحدهايي که \"شروع‌ به ‌ساخت\" آنها در سه ماه سوم سال جاري در تهران آغاز شده در مقايسه با تابستان از رشد حدود 10 درصدي برخوردار شده است.

از سوي ديگر درتازه‌ترين گزارشيکه از اوضاع ساخت‌وساز در تهران منتشر شده نشان مي دهد ،تعداد واحدهايي که عمليات ساخت‌ آنها در 9 ماه اول سال جاري شروع شده 53 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته و از 130 هزار و 28 واحد به 60 هزار و 450 واحد رسيده است.

همچنين تعداد پروانه‌هاي صادر شده در اين مدت نيز 57 درصد افت کرده است. بطوريکه از 19 هزار و 353 فقره به 8 هزار و 410 فقره رسيده است.

اين در حالي است که در 6 ماه اول سال جاري، ميزان کاهش پروانه‌ها بيشتر بوده بطوريکه ساخت‌وساز نسبت به 6 ماه اول سال قبل، به لحاظ تعداد واحد 70 درصد و به لحاظ تعداد پروانه‌ها 65 درصد کاهش پيدا کرده بود.

اوج رکود ساختماني در شهر تهران در طول يک‌سال اخير مربوط به تيرماه بوده است. در اولين ماه از تابستان ساخت‌وساز در تهران 70 درصد افت کرد و در اين مدت تنها 809 فقره پروانه صادر شد.

کارشناسان اين افت شديد را ناشي از تشديد موج کاهش قيمت مسکن در همين ماه مي‌دانند.

در همين‌باره داوود غفاري، مدير دفتر تدوين ضوابط و قوانين صدور پروانه هاي ساختماني در شهرداري تهران گفت: آمارها نشان مي دهد که صدور پروانه هاي ساختماني کاهش بيش‌از 50 درصدي داشته است. اين در حالي است که اين آمارها گوياي اين مسئله است که ساخت و ساز در آذر 88 وضعيت بهتري نسبت به آذر 87 داشته چراکه حجم ساخت‌وساز در اين مدت با کاهش 29 درصدي، کمترين ميزان کاهش صدور مجوزهاي ساخت را نشان مي دهد.

وي در ادام يادآور شد :در تيرماه سال 88 درخواست براي دريافت پروانه ساخت و ساز 60/69 درصد کاهش داشته و با استناد به آمارها ،اين ماه راکد ترين ماه صدور پروانه هاي ساختماني در سال 88 شناسايي و معرفي مي شود.

مدير کل دفتر تدوين و تنظيم مقررات ساختماني معتقد است که اين آمار ها نمي تواند سند معتبري براي تخمين رونق ساخت و ساز باشد چراکه درخواست پروانه هاي ساختماني در بهمن ماه و يا اواخر اسفند تا اواخر فرودين و اوايل ارديبهشت زمان مي برد تا رسيدگي و صادر شود و باز نمي توان به طور قطعي محاسبه کرد که تمامي مجوزها به مرحله ساخت و ساز برسند چراکه برخي متقاضيان ساخت، تنها براي اطمينان از عدم افزايش قيمت ها مجوز خود را قبل از پايان سال دريافت مي کنند و معمولاً عجله اي براي شروع کار ساخت و ساز ندارند.

غفاري همچنين در پاسخ به اين سوال که پروسه صدور پروانه هاي ساختماني چه ميزان زمان مي برد توضيح داد: با استناد به زمان بندي انجام شده و ماتريس صدور پروانه هاي ساختماني،از تاريخي که درخواست متقاضيان به جريان مي افتد 13 روز کاري زمان مي برد تا اين درخواست ها به نتيجه برسد ولي تاخيرهايي که به چندين ماه نيز مي رسد مربوط به اقداماتي است که متقاضيان ساخت بايد در زمينه تکميل مدارک و دستور نقشه انجام دهند و همين مسئله زمان صدور پروانه و متعاقبا زمان شروع ساخت و ساز هارا به تعويق مي اندازد و به اين ترتيب نمي توان آمار ساخت و ساز را به شکل دقيق و قطعي تخمين زد.

شهرداري در سال 88 مصوباتي تحت عناوين ماليات بر ارزش افزوده ، تصويب تغيير نرخ ماليات بر نقل و انتقال اموال غير منقول و ... داشته است و به نظر مي رسد همين مسئله روند ساخت و ساز در سال آينده را تحت تاثير قرار خواهد داد.

غفاري با بيان اين مطلب که تاثير مستقيم اين مصوبات به شکل عيني تا يک سال قابل مشاهده نخواهد بود توضيح داد: با تداوم شرايط فعلي مسکن، نمي توان پيش بيني قطعي از روند ساخت و ساز در سال 89 ارايه کرد.

وي در ادامه يادآور شد: تاثير روند اجراي طرح هدفمند کردن يارانه ها نيز در سال آينده چندان قابل پيش بيني نيست و براي قضاوت درباره ميزان افزايش ساخت و ساز در سال 89 کمي زود است چراکه پروانه هاي ساختماني که در اواخر سال 88 صادر شده اند بين 5/1 تا 2 سال زمان مي برد تا به ثمر و نتيجه برسند و پس از آن زمان نيز با استناد به آمارهاي پايان کار مي توان نتيجه نهايي را اعلام کرد. /100



انتهای پیام/

کد خبر 138812208