وي گفت: برخي از اين آثار قدمت بيش از 8 هزار ساله داشته که اين حاکي از تاريخي بودن خراسان شمالي دارد.
مديرکل ميراث فرهنگي خراسان شمالي با بيان اينکه اين استان داراي 10 تپه تاريخي است، اظهار داشت: بر اساس بررسيهاي به عمل آمده 95 درصد از اين تپهها توسط مردم تخريب ميشود.
وي با تاکيد بر اينکه مردم بايد بر حفظ و حراست از عرصههاي تاريخي بکوشند، افزود: به دليل تعداد زياد آثار تاريخي در خراسان شمالي، حفاظت کامل از تمام اين آثار کاري دشوار است.
کاظمي خواستار مشارکت عموم مردم براي حفاظت از آثار تاريخي خراسان شمالي شد و ادامه داد: حوادث طبيعي چون زلزله، سيل و ... در تخريب اين تپههاي باستاني کمترين تاثير را داشته است.
مديرکل ميراث فرهنگي خراسان شمالي يکي از مهمترين مشکلات در امر حفاظت از آثار تاريخي اين استان را پراکندگي و قرار گرفتن اين آثار در مناطق صعبالعبور عنوان کرد.
وي يکي از مهمترين برنامههاي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان شمالي در سال آينده را توچه ويژه به امر پژوهش و انتشار کتابهاي تخصصي عنوان کرد.
کاظمي با اشاره به اينکه خراسان شمالي از ظرفيتهاي بالا در حوزههاي ميراث تاريخي و فرهنگي برخوردار است، گفت: با اين وجود در اين حوزهها تاکنون کار قابل توجه و درخوري انجام نشده است.
وي يادآور شد: بر اين اساس اين اداره کل ضمن اختصاص اعتبارات لازم، از پژوهشگران و محققان اين عرصه حمايت لازم را به عمل خواهد آورد.
خراسان شمالي با دارا بودن هشت شهرستان، 811 هزار نفر جمعيت دارد./106
انتهای پیام/