دميدن زندگي دوباره به روستاي تاريخي ميمند

مدير پايگاه روستاي تاريخي ميمند در گفتگو با ميراث آريا(chtn)با بيان اين مطلب افزود: حفاظت، مرمت و احياي روستاي ميمند در ابعاد گوناگون طي ساليان فعاليت پايگاه انجام شده است.


کيارش اقتصادي در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر با آماده شدن فضاها و خانه‌هاي روستا، اهالي تمايل به زندگي در روستا پيدا کرده‌اند، به طوري‌که در سال 1388، پنج خانوار به جمعيت روستا افزوده شده است.


وي از جمله عمليات پژوهشي انجام شده از آغاز فعاليت پايگاه، به پژوهش‌هاي بسياري در زمينه‌هاي معماري، باستان‌شناسي، مردم‌شناسي(فرهنگ جامع ميمند)، گياه‌شناسي و قوم گياه‌شناسي، تغذيه و سلامت، صنايع‌دستي، جانورشناسي و .... اشاره کرد و گفت: اين پژوهش‌ها همچنان در دست اجرا است.


وي از ديگر اقدامات پايگاه، باز زنده‌سازي صنايع‌دستي (نمدمالي، سفتوبافي، سنگ تراشي، پارچه بافي و ... ) و انتقال آن به نسل‌هاي جديد را عنوان کرد و افزود: اين باز زنده سازي ايجاد چرخه اقتصادي بر اساس صنايع‌دستي و گردشگري و ايجاد سامانه‌هاي گردشگري (رستوران و مهمانسرا) را به دنبال داشته است.


وي با اشاره به نگاه اکو موزه به ميمند بيان داشت: بازديدکنندگان مي‌توانند با ابعاد گوناگون زندگي بومي چون دوشيدن شير، نمدمالي، پخت نان، سفتوبافي و .... آشنا شوند و آن را تجربه کنند.


وي هماهنگي کامل بين اهالي، پايگاه، دهياري و شورا (همياري درون روستا) را نقطه مثبت ارزيابي کرد و اظهار داشت: پس از سه سال تعطيلي، مدرسه روستا در مهرماه به کمک اهالي روستا، آموزش و پرورش و تعدادي از خيرين ميراث دوست کشور راه اندازي مجدد شد./119

انتهای پیام/

کد خبر 1388122535