وزير مسکن ديروز در جريان اعلام محتواي \"خبرخوش\" هشدارهايي هم به برخي زيرمجموعههاي استاني داد و گفت: به استانهايي که ساختوساز پروژههاي 99ساله در آنها از متوسط نرخ پيشرفت مسکنمهر در کل کشور عقب است، سه ماه مهلت داده شده تا جبران کنند در غير اينصورت ناگذير هستيم از تصميمات مديريتي استفاده کنيم. وي افزود: کميته پيگيري مسکنمهر در وزارت مسکن ارزيابي ماهانه از استانها دارد و گزارش محرمانه به استانداران ميدهد، در تعدادي از استانها هم براي جبران کمکاريها مجبور شديم تغييرات مديريتي داشته باشيم.
وزير مسکن با اشاره به اينکه در جريان بازديد از 30 استان کشور، 400 ميليارد تومان اعتبار براي تامين زيرساختها و آمادهنمودن فضاهاي خدماتي و تاسيسات زيربنايي زمينهاي 99ساله در اختيار استانداريها قرار داده شده گفت: خوشبختانه همه مسولان از همه دستگاهها قبول کردهاند که مسکنمهر اولويت دولت است و بايد براي ارايه خدمات به متقاضيان طرح همکاري کنند.
نيکزاد همچنين از آغاز بلندمرتبهسازي در طرح مسکنمهر توسط شرکتهاي خارجي خبر داد و گفت: طبق تفاهمات اوليه با يک شرکت ترکيهاي قرار است فاز اول احداث ساختمانهاي بلندمرتبه در زمينهاي 99ساله در آينده نزديک اجرا شود.
وزير مسکن بعد از تشريح تصميمات جديدي که دولت براي بزرگترين طرح ملي تامين مسکن گرفته بلافاصله گزارش تحولات ماههاي اخير در بازار مسکن را تشريح کرد.
نيکزاد گفت: طبق آمار بانک مرکزي، روند کاهشي صدور پروانههاي ساختماني نه تنها در تهران بلکه در ساير شهرهاي کشور بهبود پيدا کرده است بطوريکه نرخ رشد منفي پروانهها از 31 درصد در 6 ماه اول سال به 19 درصد در 9 ماهه رسيده است.
وزير مسکن رشد ساختوساز در سه ماه اخير را نشانه رونق ساختماني عنوان کرد.
وي در عين حال با اشاره به اينکه برخي دنبال تکرار تجربه سال 86 هستند گفت: در آن سال رکورد توليد مسکن با ساخت يک ميليون و 215 هزار واحد مسکوني زده شد اما آمارهاي ما نشان ميدهد در همان سال از يک سو رشد شديد قيمت مسکن مانع استفاده مصرفي ملک شد و از سوي ديگر نرخ اجارهنشيني بهبود مناسبي پيدا نکرد.
وزير مسکن با اشاره به اينکه، مابهالتفاوت نرخ بهره وام مسکنمهر در قالب يارانه به سيستم بانکي پرداخت خواهد شد گفت: تاکنون از خط اعتباري 3 هزار و 500 ميليارد توماني که براي مسکنمهر اختصاص داده شده بيشاز يک هزار و 400 ميليارد تومان توسط تعاونيها جذب شده است.
وي افزود: کل هزينههاي مسکنمهر که بايد در قالب تسهيلات پرداخت شود 20 هزار ميليارد تومان است.
نيکزاد درباره تبديل وام مسکنمهر به تسهيلات قرضالحسنه نيز گفت: اين نوع تسهيلات شامل همه متقاضيان ميشود و آنهايي که درحال حاضر وام را گرفتهاند نرخ بهره آنها کاهش پيدا ميکند فقط سود دوران مشارکت براي اين دسته از متقاضيان در قالب نرخ 12 درصد محاسبه خواهد شد.
وزير مسکن در کنفرانس خبري روز گذشته که به مناسبت اعلام خبرخوش برگزار شده بود درباره نياز کنوني بازار مسکن گفت: اگر مسکنمهر سال آينده به سرانجام برسد، بازار مسکن به لحاظ تقاضاي انباشته با يکسال عقبافتادگي روبرو خواهد بود.
وي افزود: در حال حاضر نزديک به يک ميليون متقاضي در بازار مسکن وجود دارد.
انتهای پیام/