امور ميراث فرهنگي با واگذاري به استان‌ها سرعت يافته است

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از اداره کل روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، حميد بقايي در نشستي با کارکنان اين سازمان تصريح کرد : ما مي توانيم به نقطه اي برسيم که بسياري از هزينه هاي خود را از طريق درآمدها به دست آوريم و بايد در سال 89 به اين هدف نزديک شويم.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري يکي از مهمترين اقداماتي را که در سال هاي گذشته در اين سازمان به انجام رسيده است، سپردن امور به استان ها خواند و تصريح کرد: در گذشته تقريباً همه کارهاي سازمان در تهران هدايت و انجام مي شد اما با اين اقدام تنها 10 تا 15 درصد اعتبار گرفته شده در تهران ماند و بقيه در استان ها هزينه شد که در نهايت به تسريع امور انجاميد.

بقايي در ادامه ابراز اميدواري کرد با ايجاد فضايي با نشاط در سازمان ميراث فرهنگي، سال 89 نيز براي اين سازمان سالي پر برکت باشد.

همچنين معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با اشاره به گستردگي و حجم فعاليت اين سازمان در ايام نوروز گفت : حوزه گردشگري تنها به معاونت گردشگري خلاصه نمي شود بلکه همه بخش هاي سازمان براي پيشبرد امور همکاري مي کردند.

سيد رضا موسوي با بيان اينکه فعاليت هاي گردشگري تنها به ايام نوروز ختم نمي شود، تصريح کرد : در سال 89 برنامه ها و جشنواره هاي متنوعي را در دستور کار قرار داده ايم که از جمله آنها جشنواره ايرانشناسي در هفته گردشگري خواهد بود.

وي توسعه گردشگري را مايه رونق اقتصاد دانست و گفت : در حال حاضر سازمان ميراث فرهنگي به سمتي رفته است که مي داند علايق اصلي مردم چيست و بر اساس آن برنامه ريزي مي کند و از همين رو انتظار مردم نيز از اين سازمان بيشتر شده است.

همچنين به گفته معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در سال 89 در بيش از 400 مرکز تاريخي کشور بازارچه هاي صنايع دستي ايجاد مي شود.

تهمينه دانيالي افزود: بر اساس تصميمات اخذ شده از سوي رياست سازمان، معاونت صنايع دستي و هنرهاي سنتي با همکاري معاونت حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي و فرهنگي در هر يک از اماکن تاريخي و باستاني کشور بازارچه صنايع دستي ايجاد خواهد کرد که در اين راستا براي بيش از 400 مرکز از اين اماکن در سال 89 ايجاد بازارچه هاي صنايع دستي پيش بيني شده است.

دانيالي با مفيد خواندن اين اقدام براي حوزه صنايع دستي تصريح کرد: با اجرايي شدن اين تصميم تأثير آن بر صنعت توريسم نيز نمايان خواهد شد.

وي به مقايسه صادرات محصولات صنايع دستي در سال هاي گذشته پرداخت و گفت: صادرات اين محصولات در شش ماهه دوم سال 88 نسبت به مدت مشابه سال قبل بيش از 400 درصد رشد داشته است.

معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي سازمان ميراث فرهنگي با اشاره به اينکه در دروازه روز آغازين سال بيش از 23 ميليون نفر از هموطنان از 3000 غرفه صنايع دستي در 300 منطقه سراسر کشور بازديد کردند، تصريح کرد: در اين مدت بيش از 5 ميليارد تومان از محصولات صنايع دستي نيز به فروش رسيد.

تهمينه دانيالي از رشد صنايع دستي به عنوان يکي از نيازهاي ثانويه انسان ياد کرد و گفت: وقتي نيازهاي اوليه انسان برطرف مي شود به فکر نيازهاي ثانويه مي افتد و البته شکوفايي انسان نيز در گرو همين نيازهاي ثانويه است./106

انتهای پیام/

کد خبر 1389011525